Glas Javnosti

VOJVODINA DELI ŠAKOM I KAPOM: Za kupovinu nekretnine čiji će vlasnik biti žena, Pokrajinska vlada u ovoj godini opredelila 45 miliona dinara

Društvo
Autor: Glas javnosti

Pokrajinska vlada je za kupovinu nekretnine čiji će vlasnik biti žena u 2023. godini obezbedili bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 45 miliona dinara.

- Cilj ove mere podrške jeste unapređivanje položaja žena i njihovo ekonomsko osnaživanje, jer statistika pokazuje da su žene na teritoriji AP Vojvodine vlasnice nekretnina u 13,95% i suvlasnice u 12% slučajeva, navodi se na sajtu Pokrajinske vlade.
Kako se dodaje, "ovom odlukom utvrđuju se uslovi i način dodele bespovratnih sredstava za rešavanje stambenog pitanja porodicama na teritoriji AP Vojvodine, s ciljem povećanja broja žena vlasnica nekretnina", prenosi portal Ekapija.

- Pravo na ta sredstva imaju porodice – bračne i vanbračne zajednice, kao i jednoroditeljske porodice (samohrane majke) – s prebivalištem na teritoriji AP Vojvodine, koje nemaju stambeni prostor u svom vlasništvu ili suvlasništvu - stoji u odluci Pokrajinske vlade.
Konkurs za dodelu bespovratnih sredstva raspisaće Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR