Glas Javnosti

TRŽIŠTE NEKRETNINA ULAZI U MIRNIJU FAZU : Povoljne vesti za građane

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

"OVE GODINE SMIRIVANJE TRŽIŠTA NEKRETNINA" Posle dugogodišnjeg rasta, zvaničnici se slažu u jednom: "Sledi predvidiv period za CENE STANOVA

- Posle više od 20 godina rasta cena nekretnina, ove godine nas očekuje smirivanje tržišta - rekao je na Kopaonik biznis forumu Borko Drašković, direktor Republičkog geodetskog zavoda - piše Blic biznis.

On je u izjavi Tanjugu rekao da RGZ, koji raspolaže sa više od 1,3 miliona ugovora, daje tačne podatke koji govore da posle više od dve decenije rasta cena, tržište nekretninama polako ulazi u mirniju fazu.

- Imali smo nagli rast cena u periodu od polovine 2001. godine, pa do kraja 2022. godine, a sada očekujemo da će doći do smirivanja tržišta - izjavio je direktor RGZ.


On objašnjava da to ne znači da će doći do pada cene nekretnina, već će se, kako kaže, samo ući u jedan miran period što se tiče tržišta nepokretnosti.

- Očekuje nas vrlo predvidiv period, zahvaljujući RGZ, svi građani znaju šta će se desiti sa tržištem nekretnina i mogu da planiraju investicije - rekao je Drašković.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR