Glas Javnosti

VLAST KRIJE TROVANJE? Iznete JEZIVE činjenice o vodi koju pijemo

Društvo
Autor: Glas javnosti

Nije nepoznanica da se su neke promene i dopune zakona donete mimo znanja stanovništva, a ovaj put se govorilo o vodi, njenoj ispravnosti i nivou određenih prisutnih materija.

Na Tviter profilu Kentaur Wolf2 pojavila se fotografija izjave Rodoljuba Šabića, poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podatak o ličnosti, u kojoj je opisano kakva je trenutno situacija kada je u pitanju voda za piće u našoj zemlji.

- U vodi koju pijemo dozvoljena količina natrijuma i hlorida biće ubuduće za "samo" 25-30 odsto veća nego sad, količina bora skoro tri puta veća, a amonijaka pet puta veća!? - napisao je Rodoljub Šabić i uz to priložio sliku Pravilnika o izmenama Pravilnika o higijenskoj ispravnosti vode za piće.


U opisu same fotografije stoji da je ovakvu odluku "pred pandemiju potpisao Lončar", čime se misli na ministra zdravlja Srbije.

Postavlja se pitanje zašto ovakve informacije nisu javno iznete i zbog čega je u našoj zemlji dozvoljeno da zakon i pravilnike menja kako ko hoće, kao i da li će neko snositi posledice u slučaju da ista ovakva voda nanese štetu zdravlju građana?

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR