Glas Javnosti

Netflix planira da poskupi mesečnu pretplatu

Zabava
Autor: Glas javnosti

Povećanje cena u SAD, Velikoj Britaniji i Francuskoj je za Netflix prošlo bolje nego što se očekivalo. Ovaj trend bi uskoro mogao da se proširi i na ostale države.

Prethodna godina je za ljubitelje Netflix platforme u Srbiji počela odlično. Kompanija je svoje cene prilagodila našoj regiji, a korisnici koji su delili naloge su za još manje novca mogli da uživaju u omiljenim filmovima i serija - sve dok mogućnost deljenja lozinki nije zabranjena u julu 2023. Međutim, sada kada se deljenje naloga plaća, cenovnik pojedinačnih paketa bi, prema rečima koizvršnog direktora Grega Pitersa, uskoro mogao da se promeni.

"U velikoj meri smo stopirali podizanje cena (tokom primene zabrane deljena lozinki), jer smo to posmatrali kao zamenu za poskupljenje. Sada kada je to gotovo, možemo da nastavimo naš standardni pristup povećanju cena. Videli ste da smo poskupeli u SAD, Velikoj Britaniji i Francuskoj. Te promene su prošle bolje nego što smo očekivali", rekao je Piters na kompanijskom sastanku o zaradi.


Drugim rečima, može im se. Iz Netflix-a su svesni da poskupljenja paketa ne dovode do masovnog otkazivanja, te da ih ništa ne sprečava da to i učine - samo je pitanje kada će se to desiti.

"Nastavljamo da pratimo druge države i pokušaćemo da procenimo kada smo im dali dovoljno vrednosti, odnosno kada možemo da im zatražimo da plate malo više kako bi se taj pozitivni momenat nastavio", rekao je koizvršni direktor Netflix-a investitorima.

Nažalost, nije jasno da li je Srbija jedna od tih zemalja u kojima kompanija želi da poveća cenu mesečne pretplate, kao ni koliko bi ona iznosila ukoliko se to zaista desi.

Podsetimo, pre spuštanja cena korisnici u Srbiji su za Basic, Standard i Premium pakete morali da plate 7,99, 9,99 i 11,99 evra, dok je u ovom momentu na mesečnom nivou potrebno izdvojiti 4,99, 7,99 i 9,99 evra.

Glas javnosti/SL

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR