Glas Javnosti

LEPE VESTI ZA FANOVE SPORTA! Netfliks se sprema za najveću promenu u istoriji

Tehnologije
Autor: Glas javnosti

Obožavaoci profesionalnog rvanja će biti oduševljeni.

Netfliksov uspeh sa onim što naziva "programom u blizini sporta" - dokumentarnim serijama kao što su "Beckham", "Break Point" ili "Formula One: Drive to Survive" - dugo je podsticao nagađanja da će pre ili kasnije krenuti u prenos sportskih događaja uživo.


Njegovi konkurenti već su u tome. Amazon je potpisao desetogodišnji ugovor sa NFL-om za prenos fudbala četvrtkom uveče, dok Apple TV+ ima ugovor o strimingu sa Major League Baseball i Major League Soccer. Peacock ima ugovor s engleskim English Premier League.

Kada su Netfliks i World Wrestling Entertainment prošle nedelje najavili desetogodišnji ugovor vredan 5,5 milijardi dolara za strimovanje emisije o profesionalnom rvanju "Raw" koja je pokrenula karijere Dvejna Džonsona, Džona Sine i Stiva Ostina, to je naširoko viđeno kao prvi korak ka sportskom programu uživo.


- Kao što je poznato, profesionalno rvanje nije pravi sport, već "skriptovana sportska zabava - rekao je jedan od direktora ovog striming servisa Ted Sarandos u video razgovoru sa investitorima i dodao da se upravo zato WWE dobro uklapa u Netfliks, a pravi sport ne.

"Raw" ugovor omogućiće Netfliksu emitovanje tri epizode nedeljno, 52 nedelje godišnje.


Glas javnosti/S05S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR