Glas Javnosti

VUČEVIĆ: Ići ćemo na nove izbore u Beogradu

Politika
Autor: Glas javnosti

Potpredsednik Vlade, ministar odbrane i predsednik SNS-a Miloš Vučević rekao je da će se u Beogradu ići na nove izbore ako gradska vlast ne bude imala pun legitimitet. Ako bude potpunog konsenzusa biće formirana skupštinska većina, ako ne ići ćemo na nove izbore u zakonskom roku, poručio je Vučević.

Konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda počinje danas u 10 časova. Na dnevnom redu su potvrđivanje mandata odbornika, kao i izbor predsednika i sekretara skupštine.

Izbor skupštinskih funkcionera i formiranje beogradske izvršne vlasti i dalje su neizvesni, jer se ne zna hoće li biti neophodne većine od 56 odbornika.

Potpredsednik Vlade, ministar odbrane i predsednik SNS-a Miloš Vučević rekao je za da će se u Beogradu ići na nove izbore ako gradska vlast ne bude imala pun legitimitet.


“Ako ne bude onoga na čemu mi insistiramo od nastajanja naše političke opcije na političkoj sceni Srbije, a to je puni legitimitet, ići ćemo na nove izbore u rokovima koji su zakonom predviđeni. Neće to biti nikakva ni katastrofa, ni kraj sveta“, poručio je Vučević.

Pojašnjava da legitimitet znači da se oni koji bi podržali tu skupštinsku većinu, ne bave matematikom izračunavanja broja mandata, nego da imaju jasnu političku volju i izjavu da hoće da čine tu političku većinu koju bi trebalo da vodi grad Beograd.


„To je pun legitimitet, kada postoji vrlo jasno izražena politička volja svih oni koji su birani i izabrani od Beograđana da ih predstavljaju u naredne četiri godine, da kažu: Mi činimo političku većinu, zato što smo se dogovorili o ovim političkim ciljima“, naveo je Vučević.

Glas javnosti/N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR