Glas Javnosti

PETKOVIĆ UPOZORAVA: Imamo dokaze, upozorili smo da će Priština podmetnuti oružje

Politika
Autor: Glas javnosti

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je da su "naše službe otkrile šta su namere prištinskih institucija".

Kako je rekao Petković, sazvao je konferenciju kako bi govorio „o najnovijim događajima na prostoru severa KiM“.

„Ali i kako bih razobličio sve laži i podmetačine Kurtija, Svečlje i Prištine povodom sinoćnih najnovijih događaja. Predstaviću vam i nepobitne dokaze koji jasno pokazuju koliki su prevaranti i lažovi i Kurti i Svečlja i svi ostali u Prištini, da vidite sa kakvim razmerama dezinformacija se suočavamo, jer je na delu opšti informacioni rat, sa namerom da se razori Srbija, da se naudi srpskom narodu na KiM i da se u potpunosti zgazi bilo kakva mogućnost za nastavak dijaloga i normalizaciju odnosa“, kaže on.

Petković je najavio da će se u roku od 24h obratiti i predsednik Aleksandar Vučić „sa mnogo više podataka i informacija“.

„U toku su intenzivni razgovori i sastanci predsednika sa našim vojnim vrhom i u skladu sa svim tim u narednom periodu donosićemo i važne odluke, borićemo se da sačuvamo mir i učinićemo sve da ukažemo i svetu i domaćoj ajvnosti sa kakvim prevarama se suočavamo, a koje imaju za cilj da se u potpunosti odlabi Srbija, da se izazivaju novi incidenti, da se otvara prostor da Kurti može neosnovano da hapsi po severu KiM i time stvara nove krize i uvodi nas u nove sukobe“, kaže on.

Osvrnuo se na događaje od sinoć.


„Sinoć u 19.49 u naselje Kolonija u Zvečanu, veći broj pripadnika ROSU upada u ovo mesto, sat vremena posle toga Svečlja saopštava kako je pronađen automobil, registarskih oznaka BG955JW, i on tu saopštava da su u tom automobilu pronašli izvesnu količinu oružja i eksploziva, odmah napada Beograd i Srbiju da smo mi ti koji stojimo iza planova, kako kaže, da se dogode nekakvi teroristički napadi na građane i institucije takozvanog Kosova, odmah izlazi sa tim saopštenjem, inače to je manir Svečlje, da bez dokaza odmah politički napada, to sve čini u vreme kada se obraća i zamenik komandira kosovske policije“, kaže.

Dodao je da „u ruci drži neoboriv dokaz“.

„Ovaj dokument koji je poslat 23.6. u ranim jutarnjim časovima, mnogo pre nego što se dogodila ta navodna akcija u Zvečanu, gde naša služba BIA obaveštava sledeće – preduzimajući aktivnosti iz zakonom utvrđene nadležnosti, BIA navodi da Privremene prištinske institucije i njihove službe bezbednosti, na planu dalje destabilizacije situacije na KiM, na tom planu pripadnici policije su oružje i municiju koje su prethodno zaplenili od građana bez dozvole, transportuju iz svih podstanica Kosovske policije u regionalne direkcije Kosovske policije, a potom prevoze u bazu specijalnih jedinica Belvedere u južnom delu Mitrovice, njihova namera je da navedeno oružje i municiju zloupotrebe za novo hapšenje pojedinih Srba sa KiM ili da ih skladište na nekoj od odabranih lokacija i posle pronađu i optuže Srbe“, kaže Petković.

On dodaje da su „naše službe otkrile šta su namere prištinskih institucija“.

„O tome smo mnogo pre dešavanja obavestili obaveštajne strukture, to je nepobitni dokaz koji jasno nedvosmisleno pokazuje ono što smo znali, a to je da je plan Kurtija i Prištine bio da oružje koje su prikupljali u određenom vremenskom periodu od ljudi koji nisu posedovali dozvole, sad podmetnu Srbima da bi to bio povod za nova hapšenja i krize na severu KiM“, rekao je Petković.

Glas javnosti/N01S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR