Glas Javnosti

ZA OTKUP TRAŽILI POLA MILIONA EVRA: Izrečena presuda otmičarima dečaka iz Pazove, otac BESAN zbog odluke suda

Hronika
Autor: Glas javnosti

U Sremskoj Mitrovici su izrečene kazne za otmicu dečaka iz Stare Pazove koja se desila pre dve godine, a u kojoj su otmičari planirali da od njegovog oca traže pola miliona evra.

Otmičarima su danas izrečene sledeće kazne: ocu Marku Jovišiću 10 godina godina robije, starijem sinu Lazaru 7, mlađem Nikoli koji je tada bio maloletan 5, a njihovom prijatelju Aleksi Mrđi 6 godina zatvora, prenosi kurir.rs.

Pre nekoliko dana u Višem sudu u Sremskoj Mitrovici je završeno suđenje optuženima za otmicu Petra M. (15) koja se odigrala u Staroj Pazovi pre dve godine. Iznošenju završnih reči pred presudu prisustvovali su svi okrivljeni, ali i oštećeni mladić, kao i njihovi advokati. 

- Okrivljeni su i ovog puta pokušavali da smanje svoju krivicu prebacivajući je jedni na druge. Njihovi advokati, a svako ima svog, iznosili su odbranu u nameri da im sud odredi što manje kazne - rekao je Mitrović i dodao da je on zajedno sa advokatom, koji njih zastupa, tražio najstrože moguće kazne za otmičare, prenosi kurir.rs.

- Nisam zadovoljan presudom, žalićemo se. Posebno kad je reč o ocu, koji je višestruki povratnik, i starijem sinu. Koliko ja znam za to delo zaprećena je maksimalna kazna od 18 godina a oni su dobili 10 i 7, dodao je otac otetogdečaka.

Podsećanja radi, u oktobru 2019. godine Petra M. (15) su, dok se vraćao kući biciklom, presreli sinovi Marka Jovišića, na silu su ga ubacili u automobil i odvezli ga u zabačenu vikendicu. U omici im je pomagao njihov drug Aleksa Mrđa, a Petra su držali vezanog u napuštenoj vikendici dok policija nije došla da ga spase.

Otmičari su imali fantomke, a Petar je počeo da se brani jer je mislio da će muukrasti bicikl. Oborili su ga i vezali lancima, a potom su pokušali da namame i njegovog brata. Zatim su Petru su prekrili glavu duksericom, ugarali ga u kola i odvezli u napuštenu kuću. Dečak je na saslušanju rekao da se ne seća svega, ali i da mu je najteže bilo kada su mu držali pištolj na slepoočnici. otmičari su imali nameru da za otkup traže pola miliona evra, jer su znali da je Petrov otac uspešan poljoprivrednik i da ima novca. To im nije uspelo, jer je porodica brzo reagovala, alarmirala policiju, te je dečak pronaden živ i zdrav, a oni pohapšeni.

Očekujem maksimalne kazne. Planirali su mesecima otmicu. Stres koji je moje dete preživelo, a i mi sa njim, je strašan. To ne sme da se ponovi, a verujem da ćemo samo velikim kaznama to da sprečimo - rekao je nedavno otac žrtve.

BONUS VIDEO: Misterija Periš i dalje traje, ko je sakrio iskaze?







SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR