Glas Javnosti

SVI MOBILNI OPERATERI U SRBIJI DIŽU CENE USLUGA: Korisnici nisu bili ni obavešteni

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Sva tri mobilna operatora u Srbiji - MTS, A1 i Yettel - podigli su ovih dana ili će uskoro podići cene svojih usluga. Međutim, jedino je A1 o povećanju prethodno obavestio svoje korisnike, dok korisnici MTS nisu dobili nikakva obaveštenja.

Korisnici Yettel obavešteni su sitnim slovima na januarskom računu o povećanju koje stupa na snagu već od marta na šta, sudeći po reakcijama na društvenim mrežama, niko nije obratio pažnju.


Već je navedeno da je kompanija Telekom Srbija bez upozorenja i najave podigla cene paketa kablovske televizije, interneta, fiksne i mobilne telefonije, a da o tome prethodno nisu obavestili korisnike, koji sad nemaju čak ni pravo na žalbu.

Dok je A1 već prvog dana marta meseca korisnicima putem SMS poruka uputio obaveštenje o predstojećim izmenama cena koje će važiti od aprila, navodeći konkretne cene za sve pakete, ali i rok za raskid ugovora od mesec dana, s MTS i Yettel to nije bio slučaj.

Naime, korisnici društvenih mreža uveliko pišu o povećanju cena paketa u Yettel, ističući da na računu iz januara stoji da će biti promena cena od marta. A ono što je najveći problem – rok za raskid ugovora jeste do kraja februara.


Kako je većina korisnika promene u ceni videla tek 1. marta, udruženje za zaštitu potrošača „Efektiva“, objavila je na društvenim mrežama koja prava imaju potrošači.

Efektiva je ukazala da je Yettel na svom sajtu naveo da je rok za raskid ugovora bio 29. februar.

Ovo udruženje podseća da član 131 Zakona o elektronskim komunikacijama propisuje da korisnik ima rok od 30 dana za raskid ugovora, i to od dana kada je obavešten o povećanju cene.


„S obzirom da je Yettel svoje korisnike o tome obavestio preko izdatog računa, a oni su, recimo putem mejla stigli 5.2.2024, to znači da rok za raskid teče od tog dana i završava se 6.3.2024“, ukazala je, između ostalog, Efektiva.


Glas javnosti/N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR