Glas Javnosti

Apple redefiniše mobilnu telefoniju: Stižu preklopni iPhonei

Tehnologije
Autor: Glas javnosti

Patenti koje je Apple dobio sugerišu inovativne pristupe dizajnu preklopnih uređaja, uključujući sistem koji omogućava dva ili više uređaja da funkcionišu kao jedan kada su blizu jedan drugog, koristeći senzore blizine.

Appleova inovacija i težnja ka predvodništvu u tehnološkom sektoru ne pokazuje znake usporavanja, posebno u svetlu najnovijih izveštaja koji nagoveštavaju razvoj dva prototipa preklopnih iPhone uređaja. Ovi ambiciozni planovi odražavaju Appleovu želju da istraži i potencijalno dominira tržištem preklopnih telefona, koje trenutno uključuje igrače poput Samsunga sa njihovim Galaxy Z Flip uređajima.

Izveštaji sugerišu da Apple razvija prototipe koji bi mogli preklopiti vertikalno, u stilu clamshell, slično postojećim preklopnim telefonima na tržištu. Ova tehnološka inovacija ne samo da bi Appleu omogućila ulazak u novu kategoriju uređaja već bi i postavila osnovu za buduće inovacije u pogledu dizajna i funkcionalnosti. Pored toga, razmatra se i razvoj preklopnog iPada, što ukazuje na širu primenu preklopnih tehnologija unutar Appleovog portfolija proizvoda.

Jedan od ključnih izazova u razvoju ovih uređaja jeste postizanje Appleovih standarda tanakosti i efikasnosti, bez kompromitovanja performansi i trajnosti baterije. Razvojni timovi istražuju mogućnost stvaranja uređaja koji bi, kada je zatvoren, bio tanak kao trenutni modeli iPhonea, što predstavlja značajan inženjerski izazov s obzirom na potrebu za smještanjem baterije i drugih ključnih komponenti.


Osim toga, Apple istražuje inovativna rešenja za prevazilaženje problema koji se često javljaju kod preklopnih uređaja, poput vidljivosti nabora na mestu preklapanja ekrana. Cilj je stvoriti uređaj koji se može potpuno ravnati kada je otvoren, čime se korisnicima omogućava nesmetano korišćenje ekrana za interakciju i crtanje, na primer, pomoću Apple Pencila.

Patenti koje je Apple dobio sugerišu inovativne pristupe dizajnu preklopnih uređaja, uključujući sistem koji omogućava dva ili više uređaja da funkcionišu kao jedan kada su blizu jedan drugog, koristeći senzore blizine. Ovo bi moglo omogućiti stvaranje jedinstvenih korisničkih iskustava i novih načina interakcije sa uređajima.

Uzimajući u obzir Appleovu istoriju kasnijeg ulaska na tržišta sa tehnološki naprednijim i bolje dizajniranim proizvodima, očekivanja su visoka za njihove preklopne iPhone uređaje. Iako se tržište preklopnih telefona trenutno smatra nišom zbog visokih cena i određenih tehnoloških ograničenja, Appleova reputacija i sposobnost inoviranja mogu značajno uticati na prihvatanje i popularnost ovih uređaja među širom publikom.

Takođe, interesantno je primetiti da, iako su preklopni telefoni već neko vreme tema spekulacija i izveštaja, Appleovo istraživanje i razvoj u ovoj oblasti pokazuje njihovu predanost istraživanju i potencijalnom uvođenju revolucionarnih tehnologija koje bi mogle transformisati način na koji koristimo mobilne uređaje u budućnosti.


Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR