Glas Javnosti

Mašinski fakultet u Beogradu apsolutni pobednik „Mašinijade” u Ohridu

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Studenti Mašinskog fakulteta u Beogradu zauzeli su prvo mesto u generalnom plasmanu na nedavno završenoj 62. „Mašinijadi”, koja je od 18. do 22. maja održana u Ohridu.

U konkurenciji devet mašinskih fakulteta iz Srbije i regiona, studenti beogradskog Mašinskog fakulteta su trijumfovali na takmičenju u znanju, kao i u sportskim nadmetanjima, saopšteno je iz tog fakulteta.

Prvo mesto u obe kategorije, donelo im je titulu apsolutnog pobednika celokupnog takmičenja. Učenici Mašinskog fakulteta osvojili su prva mesta iz šest predmeta, dok je iz jednog osvojeno drugo mesto. Na ovogodišnjoj „Mašinijadi” učestvovali su studenti mašinskih fakulteta iz Beograda, Novog Sada, Niša, Banjaluke, Istočnog Sarajeva, Skoplja, Bitolja, Štipa i Splita.


Budući inženjeri nadmetali su se u znanju iz mehanike, matematike jedan i dva, termodinamike, mašinskih elemenata, mehanike fluida i otpornosti materijala, a snage su odmerili i u sportskim disciplinama: fudbalu, košarci, odbojci, rukometu, stonom tenisu i šahu. Pored takmičenja u znanju, članovi reprezentacije Mašinskog fakulteta takmičili su se i u košarci, odbojci, fudbalu, rukometu, stonom tenisu i šahu i to u ženskoj i muškoj selekciji.

Kašarkašice, rukometašice, odbojkašice i šahistkinje mašinca osvojile su prvo mesto na takmičenju u ovim sportskim disciplinama, dok su u fudbalu i stonom tenisu bile druge. Muške selekcije Mašinskog fakulteta, osvojile su zlatnu medalju na takmičenjima u košarci, stonom tenisu i šahu, dok su u rukometu bili drugi, a nadmetanje u malom fudbalu završili su na četvrtoj poziciji.

Glas javnosti/T01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR