Glas Javnosti

ZIMSKI RASPUST NA LICITACIJI! Ružić: Ja sam za ovaj datum ali možemo da se dogovorimo

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je da, za sada, 31. decembar ostaje datum početka zimskog raspusta ali i da su moguća „prilagođavanja“.

O pomeranju raspusta su govorili i članovi Kriznog štaba, navodeći kao argument za tu tezu da je produžavanje jesenjeg raspusta dalo rezultate i da je, uz druge mere, došlo do pada brojeva novozaraženih koronavirusom.


Komentarišući izjave lekara iz Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa o potrebi pomeranja početka raspusta na sredinu decembra, Ružić je apelovao da se odluke o tome ne donose u medijima već na sednici štaba.

"Zimski raspust u Srbiji počinje 31. decembra i završava se 24. januara, s tim što u Vojvodini počinje 24. decembra. To piše u našem kalendaru. Što se mene tiče, raspust počinje kada sam rekao, mada se možemo prilagoditi", kazao je ministar za televiziju Pink jutros.

Objasnio je da se o svemu može razgovarati na sednici Kriznog štaba ali da je takođe veoma važno pitanje kako će se epidemiološke mere primenjivati tokom raspusta.


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR