Glas Javnosti

ZNAJU SE TEME ALI NE I DATUM ZASEDANJA: Krizni štab razmatra nove mere

Društvo
Autor: Glas javnosti

U javnosti se već spekuliše o novim merama o kojima će se raspravljati na narednoj sednici Kriznog štaba, ali bez preciznijeg datuma kada se će održati.

Na narednoj sednici Kriznog štaba verovatno će se razmatrati proširenje primene kovid propusnica - vreme njihovog važenja, ali i mesta na kojima važe.

To je rekao koordinator punkta za vakcinaciju na Beogradskom sajmu i direktor Doma zdravlja "Savski venac" Zoran Bekić i dodao da se i lično zalaže za pooštravanje mera.

Na pitanje kada će biti održana sledeća sednica Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa odgovara da tačan datum zasedanja još uvek nije poznat.

"Nadam se da će Krizni štab zasedati što pre, ali zaista nemam informaciju kad će biti", kaže Bekić.

 


Objašnjava da će se na sledećoj sednici verovatno razmatrati produžetak vremena važenja kovid propusnica, kao uključivanje većeg broj mesta na kojima će se primenjivati, poput sportskih događaja, koncerata.

Na pitanje kakav je njegov stav po tom pitanju odgovara:

- Kao i svako ko je u zdravstvenom delu Kriznog štaba, ja sam apsolutno za širenje primene kovid propusnica i po mestima i po vremenu.

Napominje da će to biti samo jedna od stvari koje će se verovatno razmatrati.

- Mi ćemo imati da raspravljamo i o skijaškoj sezoni, o kafićima, hotelima, restoranima. Znamo kako je bilo prošle godine kada se jedan broj osoba vratio sa skijanja zaražen - kaže doktor.

Objašnjava da će Krizni štab morati da prati i efekte polaska dece u škole.

"Sigurno ćemo da raspravljamo o kombinovanim režimima nastave, onlajn nastavi, možda i o produžetku zimskog raspusta", kaže.

Dodaje da će Krizni štab prilkom donošenja odluka uzimati u obzir iskustva iz prošle godine kao i brojevi koji oslikavaju epidemiološku situaciju u tom trenutku.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR