Glas Javnosti

VREMENSKA PROGNOZA ZA DANAS : Još jedan vetroviti dan uz povremenu kišu

Društvo
Autor: Glas javnosti

Košava će obeležiti i ovaj dan. Kao i juče, biće uslova za povremenu kišu uz promenljivo oblačno vreme i kraće sunčane periode.

Pljuskovi sa grmljavinom se popodne očekuju van košavskog područja, odnosno u oblasti gde će biti slabiji vetar, a to su pre svega zapadni i južni delovi zemlje.

Lokalno će biti uslova i za vremenske nepogode sa gradom i obilnim padavinama na manjem području.

U Beogradu se vremenske nepogode ne očekuju, ali će biti uslova za povremenu kišu ili kraći pljusak sve do kraja dana. Uveče u većini mesta prestaju padavine.

Danas ali i narednih dana na vreme u našem području najviše će uticati ciklon sa centrom iznad Italije. Sa juga će nam pristizati topliji vazduh iz Mediterana.


U košavskom području će i dalje duvati jaka košava sa olujnim udarima u južnom Banatu i Pomoravlju.

U ostatku zemlje vetar u slabljenju.

Dnevna temperatura u blagom porastu u odnosu na juče. Najhladnije će biti u košavskom području i na istoku zemlje, do 17 stepeni, dok će na jugu i zapadu temperatura ponegde prelaziti 20.

Slično vreme i narednih dana, vetrovito uz čestu kišu i pljuskove. Nešto više sunca i slabiji vetar, pa samim tim i više temperature, možemo očekivati samo u subotu.

Dugotrajne stabilizacije vremena za sada nema na vidiku.

Jaka košava retkost u maju

Košava je vetar koji se može javiti u svako doba godine, ali prema klimatološkim statistikama, košava jakog i olujnog intenziteta se gotovo uvek javlja u hladnijem delu godine, odnosno na jesen i zimu. Može se reći da je košava ovakvog intenziteta i trajanja od maja do avgusta prava retkost.

Glas javnosti/N01S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR