Glas Javnosti

VREMENSKA PROGNOZA ZA VIKEND : Neće se dopasti građanima ova velika promena

Društvo
Autor: Glas javnosti

U Srbiji će danas biti oblačno vreme, mestimično s kratkotrajnom kišom, a posle podne se ponegde očekuje i pljusak sa grmljavinom.

Krajem dana i u toku noći delimično razvedravanje. Duvaće slab i umeren, severni vetar. Najniža temperatura biće od osam stepeni do 12, a najviša od 16 do 20 stepeni.

U Beogradu će biti umereno do potpuno oblačno, povremeno s kratkotrajnom kišom ili lokalnim pljuskom. Krajem dana i u toku noći delimično razvedravanje. Najniža temperatura biće oko 12 stepeni, a najviša oko 18.

Upaljen meteo alarm

U većem delu Srbije, izuzev Pomoravlja, Šumadije, Beograda i istočne Srbije, upaljen je žuti meteo alarm zbog kiše i grmljavine, a to znači da vreme može biti potencijalno opasno.

"Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike", navodi se na sajtu RHMZ.

Vreme narednih dana

U petak toplije sa sunčanim periodima uz dnevni razvoj oblaka i moguću ređu pojavu kratkotrajne kiše ili ponekog lokalnog pljuska. Vetar slab severoistočni ili promenljivog pravca. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 7°C do 11°C, a maksimalna od 19°C do 23°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h od 11°C do 16°C.

Za vikend suvo i još toplije sa dužim sunčanim periodima, s tim što u nedelju popodne može biti ređih lokalnih pljuskova na jugozapadu i jugu Srbije. Maksimalne temperature oko 25°C u subotu i nedelju. U ponedeljak i utorak promenljivo oblačno sa povremenom kišom i lokalnim pljuskovima.

Glas javnosti/Kurir

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR