Glas Javnosti

JKP "Pogrebne usluge" Beograd apeluje: Važne informacije za subotnje Zadušnice

Društvo
Autor: Glas javnosti

Za Zadušnice koje se održavaju u subotu, 4. novembra 2023. godine, JKP "Pogrebne usluge" Beograd apeluje na građane da za odlazak na groblje umesto svojih automobila koriste gradski prevoz.

U skladu s tim, obaveštavamo vas o zabrani ulaska motornim vozilima na groblja u navedenom danu prema sledećem rasporedu:

Na Novom bežanijskom groblju zabrana ulaska motornim vozilima važi od 7:00 do 16:00 časova.

Na grobljima Orlovača, Lešće i Zbeg zabrana ulaska motornim vozilima važi od 7:00 do 15:00 časova.

Na Novom groblju i Centralnom groblju zabrana ulaska motornim vozilima važi tokom celog dana, kao i narednog dana, 05.11.2023. godine.

Staro bežanijsko, Zemunsko, Banjičko i Topčidersko groblje su zatvorenog tipa, što znači da ulazak motornim vozilima na ova groblja nije moguć.

Obezbeđena minibus vozila

Naročito za posetioce koji se teže kreću i starije sugrađane, na najvećim gradskim grobljima, kao što su Lešće, Orlovača i Nova Bežanija, obezbeđena su tri komforna minibus vozila sa klimatizacijom koja će ih besplatno prevoziti. Organizovan prevoz će biti dostupan za Zadušnice u subotu, 04. novembra 2023. godine, u određenim intervalima, u periodu od 07:00 do 15:00 časova, vozeći posetioce od ulazne kapije do najudaljenijih parcela. Na Novom, Centralnom i groblju Zbeg, za Zadušnice (04.11.2023. godine), biće organizovan prevoz službenim automobilima preduzeća, u periodu od 07:00 do 15:00 časova.

Apel za bezbednost

JKP "Pogrebne usluge" Beograd apeluje na sve posetioce groblja da prilikom posete grobnim mestima na Zadušnice budu oprezni i da se ne naslanjaju na spomenike. Tokom redovne kontrole stabilnosti spomenika, stručne ekipe preduzeća su utvrdile da postoji određeni broj spomenika koji su nestručno postavljeni, dotrajali i nestabilni, te da postoji opasnost od njihovog pada i povređivanja prisutnih lica. Posebno se apeluje roditeljima s malom decom da vode računa o njihovom kretanju i da ih ne ostavljaju bez nadzora tokom posete groblju. Napominjemo da je pristup deci mlađoj od 10 godina bez pratnje odraslog lica zabranjen. Ukoliko primetite opasnost od pada spomenika, molimo vas da obavestite Upravu groblja ili se obratite na adresu elektronske pošte info@beogradskagroblja.rs.

Glas javnosti/Jkp Pogrebne usluge

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR