Glas Javnosti

GSP-u nedostaje 500 vozača autobusa, stranci se ne snalaze dobro

Društvo
Autor: Glas javnosti

Predsednik sindikata "Pravda" u Gradskom saobraćajnom preduzeću (GSP) Beograd Zoran Stefanović ocenio je danas da tom preduzeću nedostaje oko 500 vozača a da se stranci koji su angažovani kao vozači ne snalaze dobro u toj ulozi zato što ne poznaju dovoljno jezik i gradske ulice.

On je posle potpisivanja sporazuma o poboljšanju gradskog prevoza sa predstavnicima liste Nacionalno okupljanje kazao da je trenutno u GSP zaposleno oko 2.800 vozača, a da je 3.300 potrebno da bi javni prevoz dobro funkcionisao.


Stefanović je upozorio da je bezbednost putnika u gradskom prevozu ugrožena jer su vozači GSP "iscrpljeni" zbog produženja radne nedelje.

"Ranije smo radili pet dana nedeljno, a sada šest. Ljudi su umorni. Zato se dešavaju nezgode", naveo je Stefanović.


Predsednik sindikata "Pravda" ocenio je da radnicima GSP treba "vratiti ono šta im je oteto 2014. godine".

"Nama je nepravedno smanjen koeficijent za obračun plate i mi sada primamo između 40.000 i 50.000 dinara manje nego što bi primali da nije bilo te promene", kazao je on.


Ocenio je da su autobusi iz Turske, koje je Grad Beograd kupio u prethodnom periodu, "veoma nekvalitetni iako su novi" i dodao da se prilikom kupovine vozila "niko ne savetuje sa vozačima".


Glas javnosti/B04S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR