Glas Javnosti

POZIV NA KRSNI HOD: Evropski parlament JASNO se izjasnio protiv SPC, srpskog naroda i tradicionalnih porodičnih vrednosti (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Pravoslavna i rodoljubiva udruženja iz Srbije i rasejanja oglasila su se saopštenjem u kojem pozivaju na Krsni hod.

Saopštenje prenosimo u celosti: 

"POZIVAMO PRAVOSLAVNU BRAĆU I SESTRE DA SA SVOJIM PORODICAMA U ŠTO VEĆEM BROJU DOĐEMO  NA KRSNI HOD 13.MARTA 2022. koji polazi od Svetotrojičine crkve u Zemunu u 14časova i stanemo u odbranu PRAVOSLAVLJA , NAŠE SPC I PORODIČNIH VREDNOSTI, KOJE SU NAPADNUTE.
Srbski narod je davno izabrao put Svetosavlja, istinu i život! Izabrali smo stradanje sa Hristom! Mi vekovima stradamo, braneći svoja ognjišta! Rusija i Srbija su čuvari apostolske svete vere i Pravoslavlja!
Mi smo jedno sa Ruskim narodom, po veri Pravoslavnoj a onda i po krvi i stradanju koju delimo sa Ruskim narodom!


 
RAT PROTIV PRAVOSLAVLJA ODAVNO TRAJE  A SADA JE TO SVE VIDLJIVIJE  I PERFIDNIJE!
Evropski parlament je 9. marta 2022. godine usvojio sramnu Rezoluciju pod nazivom "Spoljno uplitanje u demokratske procese u EU" (P9_TA(2022)0064 Foreign interference in all democratic processes in the European Union) u kojoj je neskriveno pokazano neprijateljstvo prema Pravoslavlju,  njegovim vrednostima i osudio našu SPC za promociju Rusije u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini a posebno u njenom entitetu Republici Srpskoj, kao zaštitnika tradicionalnih porodičnih vrednosti i njihovog  zalaganja za čvršće odnose između države i crkve.
Oštro osuđujemo Evropski parlament i njihove poslanike, koji su  ovom rezolucijom, u  kojoj se napada  Srpska Pravoslavna Crkva, direktno udarili  na naš srpski  pravoslavni narod a NAROD je CRKVA i jasno pokazali da su stali na stranu zla i da im smetaju tradicionalne porodične vrednosti i Ustav R.Srbije u kome je brak jedino moguć između muškarca i žene i naša zagarantovana Ustavom verska prava.
Svaki pokušaj  udara na našu Pravoslavnu crkvu i tradicionalne  porodične vrednosti, od strane EU parlamenta i EU Komisije koji preko svojih predstavnika u Srbiji i njihovih plaćenika  instaliranih u sve državne strukture i antisrpske NVO,  koje nam nameću nakaradne protivprirodne zakone i vrednosti, otimaju decu, zemlju, vodu,  truju nas i zagađuju, ponižavaju, podrivaju državu, smatraćemo od sada napadom na pravoslavni srpski narod, našu slobodu i nacionalnu bezbednost.
Pozivamo pravoslavni narod na sabornost u odbrani Pravoslavlja, naše SPC i porodičnih vrednosti i dajemo punu podršku našoj  pravoslavnoj braći u  Rusiji i svim pravoslavnim zemljama u borbi  za Istinu i Slobodu, piše u saopštenju koje potpisuju pravoslavna i rodoljubiva udruženja iz Srbije i rasejanja.



BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR