Glas Javnosti

KRSNI HOD POD BLAGOSLOVOM PATRIJARHA! Molitva kod Saborne crkve i Patrijaršije: Da Srbija slavi Gospoda i prave porodične vrednosti! (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas Javnosti

U Beogradu se danas održava Krsni hod, pod blagoslovom patrijarha Srpske pravoslavne crkve Porfirija, za očuvanje tradicionalnih porodičnih vrednosti, zdravlje i blagostanje porodice i dece.

Okupljanje učesnika je kod Hrama Svetog Save, odakle su učesnici u 17.30 časova krenuli ka Slaviji, potom ulicom Kralja Milana, preko Terazija i Zelenog venca stizu do Saborne crkve i Patrijaršije. Predviđeno je zadržavanje je kod spomenika ruskom caru Nikolaju.

Krsni hod organizuju Savez pravoslavnih žena i Porodični sabor.

- Želimo da u ovoj nedelji velikih izazova pokažemo kakvo je pravo lice Srbije, da Srbija slavi Gospoda, da slavi porodicu i prave porodične vrednosti, i da to činimo s ponosom, rekla je za Glas Aleksandra Knez Milojković iz Saveza pravoslavnih žena.

Ona je pozvala okupljene da Krsni hod provedu u molitvi. U Krsnom hodu je veliki broj ljudi svih generacija, čiitavih porodica, a građani su došli sa svojom decom, unucima...

– U Nedelji porodičnog jedinstva, posle Parade ponosa, kao i svake godine od 2014. održava se Krsni hod, slave se porodica i vrednosti koje su održale našu naciju – ističe za „Glas javnosti“ Aleksandra Knez Milojković iz Saveza pravoslavnih žena.

Učesnici Krsnog hoda zaustavili su se kod spomenika ruskom caru Nikolaju......gde je očitana molitva.

Organizatori podsećaju na reči patrijarha srpskog Pavla: „Porodica je mala crkva. Njenih svetinja i običaja ko se drži, taj ne može zalutati u ovom otuđenom, ispražnjenom, posuvraćenom svetu“.

Krsni hod je stigao do Patrijaršije i Saborne crkve gde je očitana molitva.

Krsni hod je završen molitvom kod Saborne crkve i Patrijaršije

Krsni hod možete uživo pratiti preko jutjub kanala i portala “Glasa javnosti“.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP