Glas Javnosti

DEFINITIVNO, VUČIĆ POTVRDIO: Za sada ništa od projekta "Jadar"

Društvo
Autor: Glas javnosti

Predsednika Srbije Aleksandra Vučića objasnio je da za sada neće doći do realizacije projekta "Jadar" kojim je bilo planirano otvaranje rudnika litijuma kod Loznice.

Vučić je na svečanom otvaranju Sajma automobila u Beogradu izjavio da "za sada nema ništa od realizacije projekta".

- Svaki put kada o tome kažem jednu reč oni kažu aha Srbija se sprema da prevari nekoga - rekao je predsednik i dodao da se "niko ne sprema da prevari nekoga, ali da ne treba da mu oduzimaju pravo da misli i ima mozak".

Vučić je rekao da je nekada u lozničkom kraju bilo 25.000 ljudi, a danas 6.000, najviše 7.000, pa će da ih pita "koliko će da ih ostane za godinu, dve ili tri".

- Da smo radili drugačije mogli smo da imamo 150.000 ili 200.000 stanovnika u celoj Loznici, za sedam-osam do deset godina. Ali kajanje je za neko drugo vreme, sada idemo da radimo neke druge stvari i da se borimo za našu zemlju - rekao je Vučić.

Projekat "Jadar" koji podrazumeva iskopavanje rude jadarit u dolini ove reke izaziva mesecima velike polemike, a mnogi stručnjaci ukazali su na štetnost projekta po životnu sredinu. Do sada je organizovan veliki broj protesta u kome su građani iskazali neslaganje sa ovim projektom, dok vlast ističe važnost njegovog sprovođenja, tvrdeći da neće narušiti životni prostor niti zdravlje stanovništva.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR