Glas Javnosti

I U TO SE RAZUME: Vesić: Metro polazi od njive i ne može ispod KBC jer bi smetao instrumentima!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Od kako je sadašnja vlast započela ideju izgradnju beogradskog metroa, u stručnoj i široj društvenoj javnosti ne prestaje da se polemiše i njegovoj ekonomskoj isplativosti, logičnosti trase i drugih problema koj se otvaraju njegovom izgradnjom.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da će trasa metroa početi na Makišu, jer je na potezu Makiš - Sajam saobraćaj najopterećeniji, a ne zato što je na tom mestu planirana gradnja.

Vesić je za TV Prva rekao da na potezu Makiš – Sajam dnevno prođe više od 1.200 autobusa, tako da je metro najbolje rešenje da se saobraćaj na tom mestu rastereti.

 

On je kazao da je svaka primedba građana oko gradnje metroa dobrodošla i da građani treba da se udružuju i daju predloge.

„Kada se rade veliki projekti uvek postoje dileme, i to je dobro, trasa za metro je najbolja moguća, ali nikada ne može da bude savršena“, rekao je on i dodao da je suština to što će Beograd „konačno“ dobiti metro.

Vesić je istakao da trasa metroa ne može da ide ispod Kliničkog centra zbog vibracija koje bi smetale instrumentima u bolnicama, a preko Prokopa može da se ide do drugih delova grada, tako da nema potrebe da metro povezuje i Prokop.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR