Glas Javnosti

OŠTRO "NE" VESIĆEVOM METROU ISPRED OKUPIRANE SKUPŠTINE: Em preskup, em POVEZUJE NJIVE, a ne ljude! (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Dok su odbornici Skupštine grada Beograda većali o planu za prvu liniju metroa, predstavnici udruženja građana, stranaka i organizacija održali su konferenciju za medije na kojoj su izrazili oštro protivljenje tom, kako su ocenili, štetnom, nestručnom i preskupom projektu.

Naglasili su da se ne protive izgradnji metroa, jer je on potreban Beogradu, ali ne ovakav kakav predlaže aktuelna gradska vlast. Prema tom planu, kako su objasnili, metro će koštati između pet i šest milijardi evra, što bi značilo da bi svako domaćinstvo u Beogradu bilo zaduženo za oko 7.000 evra.

Nije uvaženo mišljenje građana, organizacija i stručnjaka  koji su imali niz primedbi na predloženu trasu metroa, koja “povezuje njive” i neće rešiti problem saobraćajnih gužvi u Beogradu, istaknuto je na konferenciji koja je održana ispred zgrade Skupštine Srbije u kojoj se održavala sednica gradske skupštine.

– Takozvani ustupak grada da se jedan krak buduće trase projektuje duž trase Ibarske magistrale je prevara. Tom odlukom bi građani Banovog brda i naselja Filmski grad, Skojevska, centar Vidikovca gde živi najveći broj građana zapravo ostali bez metroa. Novim predlogom trasa povezuje njive i daleko je od najgušće naseljenih delova Čukarice i Rakovice – rekao je Dejan Jovanović iz “Bitke za Košutnjak”.

Kako je poručio, biće nastavljena sistemska borba sa krajnjim ciljem da metro povezuje ljude, a ne buduća naselja.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR