Glas Javnosti

VAŽNO OBAVEŠTENJE: Lekovi sa nove liste i HPV vakcina KRAJEM MAJA u Srbiji

Društvo
Autor: Glas javnosti

Lekovi za dijabetes, hepatitis C, multiplu sklerozu.

Lekovi sa nove Liste lekova zajedno sa HPV vakcinom - novom devetovalentnom vakcinom protiv HPV virusa koja će se o trošku države obezbeđivati za decu (devojčice i dečake) uzrasta od devet i više godina, a u skladu sa Pravilnikom o obaveznoj i preporučenoj imunizaciji, biće dostupni građanima Srbije krajem maja, najavio je Republički fond za zdravstveno osiguranje.



Ovime će se, kako je istakla direktorka RFZO Sanja Radojević Škodrić značajno povećati dostupnost najsavremenijih lekova pacijentima.

Pacijentima će o trošku države biti omogućeni najsavremeniji lekovi na svetu za različita oboljenja, kao što su, između ostalog, lekovi za lečenje dijabetesa,  hepatitisa C, lek za multiplu sklerozu, lekovi za lečenje različitih malignih oboljenja kao što je karcinom debelog creva, karcinom dojke, karcinom bubrega.



Istovremeno, svim devojčicama i dečacima starijima od devet godina biće dostupna HPV vakcina – vakcina koja štiti od humani papiloma virusa koji može dovesti do raka grlića materice, piše 24 sedam.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR