Glas Javnosti

UZGOJ PAUNOVA U SALAŠU NOĆAJSKOM: Ljubav ali i posao

Društvo
Autor: Glas javnosti

Dragan Lukić iz Salaša Noćajskog bavi se jednim nesvakidašnjim poslom, a to je uzgoj paunova. Počelo je, kako i sam kaže iz ljubavi, da bi potom preraslo u ozbiljan biznis, te je danas jedan od najpoznatijih uzgajivača paunova u Srbiji. Planira da se ovim poslom bavi još dugo, a na svom imanju imaju veliki broj ovih lepih i raskošnih ptica.

Dragan se ovim poslom bavi duže od 15 godina. Pokrenula ga je ljubav prema ovim egzotičnim, retkim i lepim pticama, koja i danas traje. Za njihovu negu treba puno strpljenja, a najviše posla prisutno je u proleće, piše portal Ekapija.

Najviše posla ima oko tek rođenih paunova, koji počinje dok su mladunci još u jajima. Briga oko grejanja jaja, pa odgoja i jačanja mladunčeta dugo traje.




Ove ptice su veoma nežne i osetljive, te se veoma teško leče. Njihov životni vek je od 15 do 17 godina, te je često potrebna intervencija veterina. Međutim, Dragan ističe da je sav taj trud više nego isplativ, ne samo sa finansijske strane, a ove godine je potražnja veoma velika, naročito za mladuncima, nego i za njega lično, jer se preko paunova čula za Dragana Lukića, koji je sada jedan od najpoznatijih uzgajivača paunova u Srbiji.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR