Glas Javnosti

NOVA PRAVILA ZA BOGOJAVLJENJE ZBOG KORONE: Šta sve morate imati uz sebe PRED SKOK U VODU!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Svako ko želi da učestvuje u plivanju za Bogojavljenski krst, može da se prijavi. Na veliki hrišćanski praznik, Bogojavljenje, 19. januara, hrabri mladići i devojke plivaju za Časni krst u hladnoj vodi, a prijavljivanje za ovaj događaj koji se organizuje širom Srbije, u toku je.

Treće po redu plivanje na Bogojavljenje biće održano na donjem jezeru reke Grze u istoimenom izletištu nedaleko od Paraćina, a organizator ovog događaja pod pokroviteljstvom Opštine, obavestio je zainteresovane učesnike da je u toku prijavljivanje na broj 060/534-77-11, prenose Novosti.rs.

Pored majica, ikone sa likom Svete Petke, medalja i zahvalnica, hrabri plivači dobiće i druge poklone, a ručak je obezbeđen u restoranu "Koliba" na Grzi.

Kako ističe Milomir Ružić iz GG Odbranimo Grzu, Kao i prethodna dva puta, plivači se neće trkati, već će biti nagrađeni svi koji hrabro uđu u ledenu vodu reke, doplivaju do čamca u kojem se nalazi krst i poljube ga.

 - Svako ko se usudi da uđe u hladno jezero za nas je pobednik – kaže Ružić. Dodaje da će plivanje biti dobro obezbeđeno, na licu mesta će biti ronioci i Služba hitne medicinske pomoći.

I ove godine se u Nišu pliva za Časni krst

Svi koji bi 19. januara u Nišu da plivaju i dođu do Časnog krsta na pravoslavni praznik Bogojavljenje, moraju da se prijave u Opštini Medijana. Prvih 19 koji budu najbrži i koji dobiju odobrenje od lekara, uskočiće u januarsku vodu i zaplivati, prenose Juznevesti.

Prijave su, kako kažu u opštini Medijana, moguće od 10. do 12. januara.

Prijavljivanje potencijalnih plivača je u Gradskoj opštini Medijana, Ulica Pariske komune bb, od ponedeljka 10. januara do srede 12., od 8 do 15 sati. Prijavljivanje je lično, a od dokumenata je potrebna samo lična karta. Pravo učešća imaju punoletne osobe - kažu u Opštini.

Da bi oni koji se prijave i zaista zaplivali za krstom, moraju da dobiju potvrdu lekara o psiho-fizičkoj spremnosti.

Podsetimo, poslednjih godina se plivanje organizuje u otvorenom bazenu na "Čairu". Prošle godine je titulu "Bogojavljenskog viteza" u Nišu poneo policajac Miloš Čičić koji je po drugi put bio najbrži u ovoj religijskoj trci.

Prijave i u Kragujevcu

Tradicionalno Bogojavljensko plivanje za "Krst časni" biće održano i ove godine, 19. januara, na jezeru u Šumaricama, prenosi Ritamgrada.rs.

Svi zainteresovani za učešće u ovoj manifestaciju mogu da se prijave od danas do 12. januara, na zatvorenom bazenu, u periodu od 10 do 17 sati.

Imena 33 učesnika, kao i 3 rezervna plivača, biće izvučena u četvrtak, u 13 časova.

Organizatori Bogojavljenskog plivanja za Krst časni su Šumadijska eparhija, grad Kragujevac, Gradska turistička organizacija i Sportsko privredno društvo Radnički.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR