Glas Javnosti

UVELIKO PLJUŠTE KAZNE ZA NENOŠENJE MASKI U SRBIJI: Evo koliko je objekata dosad kažnjeno!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Goran Stamenković rekao je da su inspekcijske službe bile vrlo aktivne u prethodna dva dana – preko 50 tržnih centara i hipermarketa je kažnjeno u Srbiji.

Inspekcijske službe počele su pooštrenu kontrolu sprovođenja epidemijskih mera. U fokusu su sada tržni centri, gradski prevoz, prodavnice i ugostiteljski objekti.

Pre dva dana kažnjeno je nekoliko tržnih centara u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu, akcija je nastavljena i tokom vikenda, a juče je najviše kazni napisano u Nišu.

Goran Stamenković, pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove, rekao je za RTS da su inspekcijske službe bile vrlo aktivne u prethodna dva dana – preko 50 tržnih centara i hipermarketa je kažnjeno u Srbiji, od toga nemali broj u Nišu, sigurno desetak privrednih subjekata, odnosno pravnih lica.

To su, kako kaže, kazne od 300.000 i 150.000 dinara, ali je bilo kažnjavanja i korona redara koji nisu poštovali svoje obaveze.

- U javnom saobraćaju je određeni broj građana dobio kaznu kao fizička lica od 5.000 dinara i vozači gradskog saobraćaja, ne samo u Nišu, već i u Kragujevcu, Novom Sadu - rekao je Stemenković.

Prema njegovim rečima, za ova dva dana izuzetno je bio veliki broj nadzora, 30 odsto veći, izvršeno je preko 4.500 nadzora tokom petka i subote, broj izrečenih prekršajnih nadzora je 100 posto veći – preko 21 milion dinara prema svim akterima koji nisu poštovali propise uredbom Vlade i naredbom ministra zdravlja.

- U principu podaci govore o takvoj situaciji, inspektori na terenu proveravaju da li će danas biti tako, videćemo, aktivnosti se nastavljaju, zahvaljujem se timu Vlade Srbije, kooridnacionoj komisiji za logistiku i podršku tokom sprovođenja i koordinacije posebnih i pojačanih nadzora - istakao je Stamenković.

Navodi da sada komunalne, odnosno lokalne inspekcije daju veliki doprinos i u ova četiri grada kolege iz komunalne inspekcije su pokazale zavidan nivo profesionalnosti koji smo očekivali od njih.

- Prošle godine smo poverili poslove tim inspekcijama u vezi sa kontrolom poštovanja odredaba Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti - rekao je Stamenković.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR