Glas Javnosti

USTAŠIJADA U SRCU SRBIJE! Skandalozne poruke usred Novog Sada i POZIV NA UBIJANJE SRBA

Društvo
Autor: Glas javnosti

SKANDALOZNI grafiti na kojima piše “Srbe na vrbe” osvanuli su jutros u Novom Sadu.

Iako veliki deo grafita nije potpisan, ali kako pored nekih stoji "OSA", što je skraćenica od "Omladinska studentska akcija" koja je već imala slične aktivnosti u Novom Sadu.

Pored poruke kojom se poziva na ubijanje Srba, stoji i poziv na “borbu za Novi Sad”. Grafiti su išarani ispod mosta kod glavnog ulaza na Štrand.

Nakon što su jutors osvanule Ustaške poruke u Novom Sadu, oglasio se studentski parlament Univerziteta i najoštrije osudio počinioce.

- Najoštrije osuđujemo poruke govora mržnje koje su osvanule na ulicama Novog Sada, na našem Štrandu. Grad u kojem živimo i studiramo otvoren je za sve, a ovakve opasne poruke koriste onima koji hoće da unesu nemir među građanima Novog Sada. Ovo je multikulturalan grad, grad koji je bio Evropska prestonica mladih 2019. godine, a ove godine Evropska prestonice kulture, grad koji spaja različitosti suživota. Skandalozno je i strašno da je pojedinim navodnim građanskim aktivistima koji se kriju iza ovih “studentskih organizacija”, jedini cilj izazivanje konflikata. Po svoj prilici im nije stalo ni do građanskih prava, a kamoli do demokratije. Još jednom ponavljamo, osuđujemo svaki vid govora mržnje uperen protiv bilo koga, bez obzira da li se radi o Srbima, Hrvatima, Mađarima, Jevrejima, Slovacima, Rumunima i svih ostalih zajednicima koje žive u našem gradu - stoji u saopštenju.




BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR