Glas Javnosti

KO SE I ZAŠTO BAHATI ZA VOLANOM? Evo koje su osnovne razlike između muških i ženskih vozača u Srbiji

Društvo
Autor: Glas javnosti

Statistika pokazuje da je tek svaka 14. žrtva u saobraćaju žena za volanom.

Žene su mnogo savesniji vozači ali ono što zabrinjava jeste da sve više njih voze pod dejstvom alkohola ili narkotika i to u noćnim satima, kaže Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja za RTS.

Prema njegovim rečima, vozači velikih i skupih automobila koriste činjenicu da ostali vozači zaziru od njih, pa na to nisu imune ni žene, međutim, nije to samo njihova specifičnost da se bahate u skupim automobilima.

"Ja mislim da nisu svi u luksuznim automobilima bahati, već oni lakše upadaju u oko. Međutim, žene jesu i savesniji i bezbedniji vozači", podvukao je Okanović.

Govoreći o ženskoj psihologiji za volanom, istakao je da muškarci voze bahato da bi se dokazali, dok žene imaju svoj cilj i zato voze bahato. Često se dešava, ističe, da na pešačkom prelazu majkama sa detetom pre stane muškarac nego žena u kolima.

Prema njegovom mišljenju, neophodno je omasovljavanje video-nadzora.

"Protekle godine najmanje poginulih je na teritoriji Beograda od kada se vodi statistika. Još nisu urađene analize zašto je tako, ali neke pretpostavke govore u prilog tome da je upravo stavljanje masovnog video-nadzora doprinelo tome", naveo je Okanović.

BONUS VIDEO

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR