Glas Javnosti

USTALI RADNICI EPS-a! Sve je puklo, rudari se bore, ali OVO SU KRIVCI

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ovako teška situacija u EPS-u posledica je vremenskih nepogoda, strahovlade v.d. direktora Milorada Grčića i lošeg kvaliteta uglja, rekao je za Glas javnosti Milan Đorđević, donedavni predsednik Sindikata EPS-a koji tvrdi da je smenjen na nelegalan način.

– Rukovodstvo je uradilo mnogo toga kako ne treba, nije reagovalo na vreme. Još juče ujutru smo znali da situacija uopšte nije dobra, a reagovalo se tek popodne. Trebalo je na vreme videti šta se dešava. Remont na TENT-u B predugo je trajao, ugalj je dugo stajao, a kiša i sneg koji je takođe bio pun vode doprineli su da bude još goreg kvaliteta. Troše se velike količine mazuta – navodi Đorđević, zaposlen na Površinskim kopovima Kolubara.  
Ističe da rudari nisu odgovorni za ovakvu situaciju, da ulažu nadljudske napore da učine sve što se može učiniti u ovim teškim uslovima. 

– Borimo se svi koliko možemo, ljudi gaze vodu do grudi, nigde prilaznih puteva, veoma su teški vremenski uslovi. Zbog velikih primesa zemlje i blata koji su pomešani sa ugljem dolazi do lepljenja, ali stižu mašine, kompresori da to očiste  – objašnjava naš sagovornik. 

Prema njegovoj proceni, ako padavine prestanu, već sutra bi sistem mogao da se stabilizuje. Međutim, boji se kako će biti tokom cele zime, jer je ovo tek početak.

 – Oni u rukovodstvu EPS-a i “Kolubare” treba da se zapitaju šta su radili. Više su se bavili sindikatom nego preduzećem i svojim poslom. Od nas u sindikatu napravili su državne neprijatelje. Grčić je upotrebio sve nasilne metode da me smeni - kaže Milan Đorđević. 
Građanima poručuje da ne treba da budu zabrinuti za snabdevanje električnom energijom, da je ugalj najsigurniji energent, da ga ima dovoljno, a i obezbeđuje najpovoljniju cenu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Veki u 13.12.2021 22:34:10 h
     0 

U Kolubari vlada privredni kriminal i odavno je trebslo ukljuciti maricu, za isisavanje ogromne kolicine nivca kroz tendere.