Glas Javnosti

Uskoro počinje UPIS U SREDNJE ŠKOLE: Poslastičarstvo sve popularnije zanimanje

Društvo
Autor: Glas javnosti

Decu, ali i roditelje, muče mnoga pitanja. U toku su poslednje pripreme za polaganje male mature, a potom sledi i upis u srednje škole

Osim toga koliko je poena potrebno za upis u željenu školu, mnogo je važnije pitanje šta bi ovi mladi ljudi želeli da postanu kada porastu? Gimnazije su tradicionalno najpopularnije jer većina petnaestogodišnjaka, iako svesna svojih talenata i afiniteta, ipak ne može u tom uzrastu lako da donese odluku, pa je ta škola logičan izbor jer nudi najšire obrazovanje. Međutim, diploma završene gimnazije ne donosi nikakav zanat u rukama pa se nameće pitanje za one koji ipak žele da upišu srednje stručne škole koji su zanati popularni, a pre svega koji nude svetlu i perspektivnu budućnost?

Da li je poslastičarstvo dobar izbor i kakvu karijeru može da donese?

 

Poslastičarstvo je jedna od najbrže rastućih profesija. Tome svedoči činjenica da se svake godine otvara sve veći broj poslastičarnica, restorana, hotela, pa samim tim raste i potreba za kvalitetnim kadrom. Osim toga, popularnosti ove profesije doprinose i brojne kulinarske TV emisije koje su posvećene upravo razvoju i promociji ove profesije kao i takmičenja poput- Mladog poslastičara- koje sada već tradiconalno organizuje kompanija Dijamant u stručnim školama širom Srbije. Stoga ne čudi što je ovaj najslađi zanat postao veoma popularan i među srednjoškolcima.

Prilika da počnete da zarađujete ​​mladi

„Birajući ovu profesiju, odluka je zbog koje sigurno nećete zažaliti, i to iz više razloga“ - kaže Zdravko Gavrilović, poznati srpski poslastičar. „Ovo je posao koji će vam pre svega doneti fleksibilnost, mogućnost da se kreativno dokazujete i da svakodnevno u svom poslu uživate u izvanrednim mirisima i aromama. Možda o tome niste ni razmišljali, ali postoje verovanja da svakodnevno izlaganje dobrim mirisima smanjuje stres i pruža vam mogućnost da pre svega uživate u poslu kojim se bavite. Poslastičarstvo je posao koji vam donosi instant i konkretne rezultate i koji vam pruža mogućnost da se odmah nakon završene srednje škole finansijski osamostalite. Svaki put kada kolač, samo vaših ruku delo, zamiriše i izađe iz rerne znaćete da ste uradili dobar posao. Takođe, pruža vam se prilika da konstantno razvijate svoj talenat i unapređujete svoje tehnike, a samim tim i napredujete u svom poslu“ ističe Zdravko.

Ukoliko nakon nekog vremena restoran, hotel ili poslastičarnica ne ispunjavaju više vaša očekivanja, a stekli ste iskustvo i sigurnost, zašto ne biste započeli svoj biznis? Mogućnosti su brojne. 

Poslastičarstvo je profesija koja nudi sigurnost

Najvažniji događaji u životu poput venčanja, rođendana, slava, pa čak i običan nedeljni ručak u mnogim porodicama, ne mogu da se zamisle bez dezerta - kolača i torti. Dakle, ne brinite, ovaj zanat ne može da nestane i ne postoji robot koji može da zameni vredne i kreativne ruke poslastičara.

Ako ste se dvoumili, verujemo da smo dali dovoljno razloga da donesete slatku odluku i budućnost usmerite u ovom pravcu. Uživaćete u divnim mirisima, aromama i saznanju da ste nekome ulepšali dan slatkom magijom preneo magazin.novosti.rs.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR