Glas Javnosti

Uskoro moguće plaćanje putem Vibera

Društvo
Autor: Glas javnosti

Uvođenjem bezbednog rešenja za prekogranično digitalno plaćanje Viber potvrdio status „super aplikacije“

Rakuten Viber širi poslovanje na digitalna plaćanja upotrebom mobilnog novčanika koji će biti dostupan unutar aplikacije Viber. Nova funkcija će omogućiti korisnicima Vibera da jednostavno šalju novac drugim osobama i firmama, kao i da otvore svoj digitalni novčanik radi čuvanja novca, najpre u evrima, prenosi Ozon media.

U budućim planovima je i proširenje na druge valute, uz nove usluge koje će biti dostupne.


Rakuten Viber stupa na globalno tržište digitalnog plaćanja sa svetskom bazom korisnika od više stotina miliona potrošača i snažnom bezbednosnom reputacijom koja se bazira na standardnoj enkripciji s-kraja-na-kraj za privatnu komunikaciju.

Plaćanja putem Vibera će u početku biti dostupna dostupna u Grčkoj i Nemačkoj – da bi se u bliskoj budućnosti proširila i na druge države. 

Po predstavljanju usluge u Grčkoj i Nemačkoj, deponovanje novčanih sredstava u digitalni novčanik će biti ostvarivo putem Mastercard i Visa kartica i lokalnih banaka.

Kako bi mogao da pruži licencirane platne usluge na prva dva tržišta, Viber se udružio s Rapidom (Rapyd), globalnom servisnom kompanijom iz oblasti finansijskih tehnologija. Rapid će implementirati svoje licencirane usluge obrade plaćanja direktno u Viber – sa ciljem da omogući plaćanje unutar aplikacije.


Kada funkcija plaćanja bude omogućena u više zemalja, korisnicima Vibera će biti omogućen pristup velikom broju dodatnih finansijskih usluga, uključujući:

● Plaćanja novčanikom za domaće i prekogranične transakcije u Evrima s jednog Viber naloga na drugi, uz planove za skoro uvođenje drugih valuta

● Bankarske transfere za jednostavno plaćanje svakodnevnih troškova poput računa za struju, i

● Ekskluzivne popuste i nagrade lokalnih partnera


Da bi mogli da koriste plaćanja putem Vibera, korisnici će biti u obavezi da postave lični identifikacioni kod ili biometrijsko prepoznavanje, kako bi sigurnost transakcija bila obezbeđena.

Potvrde plaćanja će se automatski slati uz enkripciju s-kraja-na-kraj. Dodatni razlog za potpuno pouzdano korišćenje ovog noviteta pružiće posvećeni Viberov tim za podršku, koji će stalno biti na raspolaganju kako bi pružio odgovore na pitanja – i to na brojnim lokalnim jezicima.

Uvođenje potpuno pouzdanog rešenja za plaćanje s digitalnim novčanikom unutar aplikacije – uz još inovativnih funkcija koje će uslediti – predstavlja proces prirodne evolucije Rakuten Vibera u jedinstvenu super-aplikaciju.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR