Glas Javnosti

Upozorenje RHMZ: U naredna 24 sata moguće izlivanje reka, očekuju se intenzivne padavine

Društvo
Autor: Glas javnosti

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je upozorenje da su narednih dana na slivovima gornjih tokova Zapadne i Južne Morave, Kolubare, Tamnave, Ibra, Nišave, Toplice, Rasine, Resave, Majura, Belice, Crnice, Lepenice i Jasenice, kao i na slivovima Mlave, Peka i Timoka moguća izlivanja manjih bujičnih vodotokova.

Na Velikoj Moravi, kod Ćuprije i Bagrdana, vodostaji će u narednih 24 sata dostići granice redovne odbrane od poplava, navodi RHMZ.

Na Južnoj Moravi kod Mojsinja, Mlavi kod Velikog Sela, Peku kod Kusića, Crnom Timoku kod Gamzigrada i Jasenici kod Smederevske Palanke vodostaji će se u narednih 24-36 sati kretati oko i nešto iznad granica vanredne odbrane od poplava, dodaje RHMZ.


Prema prognozi RHMZ u toku današnjeg dana i sutra prepodne intenzivne padavine se očekuju u južnom Banatu, centralnoj, istočnoj i jugoistočnoj Srbiji, od 20 do 40 milimetara za 12 sati, a sutra na području Braničevskog okruga lokalno i više.

Meteorolozi za sutra posle podne očekuju slablјenje, a krajem dana u većini krajeva i prestanak padavina.


Zbog obilnih padavina prethodnih dana i danas došlo je do izlivanja reka i potoka koji su stvorili probleme širom Srbije. Vatrogasci spasioci su na terenu. Vanredna situacija proglašena je u više od 40 gradova i opština. Najkritičnije je u Jagodini, Trsteniku, Kosjeriću, Brusu.

Glas javnosti/N01S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR