Glas Javnosti

HAOS U ZAPADNOJ SRBIJI: Ogroman odron u Ovčarsko-kablarskoj klisuri, put zatrpan zemljom i kamenjem!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Zbog velike količine materijala, saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom.

Došlo je do pokretanja nekoliko odrona na magistralnom putu Čačak - Užice kroz Ovčarsko-kablarsku klisuru, a velika količina zemlje i kamenja sručila se na put.

- Zbog velike količine materijala, saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom. Usled padavina koje traju već duže vreme, odroni su pokrenuti na nekoliko mesta. Ovde u klisuri samo pukom srećom je izbegnuta tragedija, jer u trenutku obrušavanja nije bilo vozila na putu - kaže za RINU jedan od očevidaca.

Odroni su pokrenuti i na drugim saobraćajnicama širom Srbije, a čitavu noć ekipe Puteva Užice su se borile da pročiste zemlju i kamenje koji su se survali na put u neposrednoj blizini tunela Šargan.

Na teritoriji opštine Lučane obilne padavine prouzrokovale su izlivanje reke Bjelice, njen nivo u Guči bio je 301 cm i ovoga puta njaviše je stradala putna infrastruktura.

- Obilna kiša padala je čitavu noć, sve ekipe su na terenu, imamo problema u MZ Viča poplavljeno je pet domaćinstava, u Guči jedno, kao i u MZ Đerać. Reka se izlila i poplavila oko 350 hektara zemljišta u Viči, Živici, Donjem Dubcu, selu Guči, Turici, Lisi, Puhovu, Krstacu i Dljinskom polju. Sada nivo reke u Lučanima opada, ali problem je što raste nivo Morave i to može prouzrokovati probleme - rekao je Zoran Vučićević načelnik Štaba za vanredne situacije opštine Lučani.

U narednim satima na čitavoj teritoriji opštine Lučani biće uvedena vanredna situacija.

Glas javnosti/T02S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR