Glas Javnosti

UPIS U VRTIĆE ZA MNOGU DECU NEDOSTIŽAN: Stiglo 4.500 žalbi roditelja zbog rezultata konkursa

Društvo
Autor: Glas javnosti

Na konkursu za mesta u beogradskim vrtićima stiglo je oko 4.500 žalbi roditelja, izjavio je večeras gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak, preneo je Beoinfo.

On je gostujući u Beogradskoj hronici na Radioteleviziji Srbije rekao da je sada najveći deo posla na upisnim komisijama koje će do 24. juna razmatrati prigovore, a da se u proseku usvoji oko 40 odsto žalbi, budući da se najčešće radi o specifičnim slučajevima gde je potrebno naknadno dokumentovati priorite.

Na konkursu za mesta u beogradskim vrtićima stiglo je 17.806 validnih zahteva, što je manje nego prethodnih godina.Oni koji žele već od 6. juna mogu da uzmu odbijenicu za subvencionisani boravak u privatnim vrtićima, a do sada smo roditeljima isplatili više od 20 milijardi dinara ove pomoći, istakao je Gak.

U sistemu predškolskog obrazovanja ima oko 80.000 mališana, što je 35.000 dece više nego pre osam godina.

Obuhvat predškolskim obrazovanjem raste svake godine i dostigli smo oko 75 odsto, što je veliki skok u odnosu na 2013. godinu, kada je to bilo 45 procenta, ali nećemo stati sa otvaranjem novih mesta sve dok postoji potreba za njima, poručio je Gak.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR