Glas Javnosti

UPALJEN NARANDŽASTI METEO ALARM! Stiže ledena kiša, sneg i najhladnije jutro ove nedelje

Društvo
Autor: Glas javnosti

Vremenska slika ukazuje na to da će januar biti i te kako snežan.

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da se sutra na području istočne Srbije očekuje kiša koja će se lediti pri tlu.

Narandžasti meteo-alarm, koji označava opasno vreme, sutra će biti na snazi u Banatu, zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji, Šumadiji, Pomoravlju i istočnoj Srbiji.

Ponedeljak će većem delu Srbije doneti 10 do 30 mm padavina po kvadratnom metru, a u oblasti sa snegom palo bi od 5 do 15 cm snega, na planinama i više. Suvo samo na severu Vojvodine. U utorak u većem delu Srbije i dalje sneg, uz dalje povećanje snežnog pokrivača, a sneg se očekuje tada u većini predela, pa i na severu Vojvodine i istoku Srbije. U Srbiji u utorak bi palo dodatnih 10 do 20 mm padavina po kvadratnom mettru, odnosno 5 do 20 cm snega. Ipak, kako temperature i dalje neće biti dovoljno niske, sneg će imati većeg sadržaja vode. Ipak, očekuje se se dalje povećanje snežnog pokrivača. 

Nakon snega sledi nam dodatno zahlađenje.

U sredu ledeni dan. Na severu Srbije biće vedro, ujutro uz jak mraz, a u ostalim predelima oblačno, a jutro će biti znatno toplije zbog slabog snega. Jutarnja temperatura od -10°C na severu do -1°C na istoku Srbije, maksimalna dnevna od -3 do 1°C, u Beogradu do -1°C.

"Najhladnije jutro očekuje se u četvrtak. Jutro u većini predela biće vedro, ponegde i sa maglom. Jutarnja temperatura biće od -12 do -5°C, na Pešteru (Sjenica) i do -20°C. Tokom dana suvo i hladno, temperatura će u većini predela biti oko 0°C.

U četvrtak u drugom delu dana očekuje se advekcija toplije vazdušne mase, naročito tokom petka. Po perifernom delu snažnog anticiklona sa zapada, preko Srbije se očekuje se u petak očekuje premeštanje jednog manjeg oblačnog sistema, pa se ponegde očekuje i kiša koja će se lediti pri tlu. 










SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR