Glas Javnosti

U Beogradu 88 škola na onlajn nastavi: Čekaju da se utvrdi da li je prijava o bombama lažna

Društvo
Autor: Glas javnosti

Od ukupno 258 osnovnih i srednjih škola u Beogradu, tokom jučerašnjeg dana, u prepodnevnim i popodnenvim časovima, elektronskom poštom upućene pretnje o postavljenoj eksplozivnoj napravi stigle su adrese na ukupno 173 škola, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

U cilju obezbeđivanja kontinuiteta u nastavno-obrazovnom procesu, 88 škola, u kojima je u toku ili čekaju na pregled kontradiverzionih ekipa MUP-a, organizovalo je onlajn nastavu, dok se u ostalim školama u kojima je potvrđeno da su prijave lažne, nastava odvija neposredno, prenosi Euronews.

Ministar prosvete Branko Ružić izjavio je jutros da će se zbog dojava o bombama u školama model nastave prilagođavati i da će tamo gde je situacija bezbedna deca pohađati nastavu neposredno, a da će u školama koje nisu pregledane roditelji biti obaveštavani da će se nastava odvijati na daljinu.

Govoreći o nadoknadi izgubljenih časova zbog dojava o bombama, Ružić je rekao da neće biti uvedena radna subota zbog jučerašnejeg dana, ali da je potrebno da se časovi nadoknade sažimanjem gradiva, produženjem nastave ili na neki drugi način. O tome odlučuju direktori u skladu sa dozvolom školskih uprava.

Naveo je da su, na svu sreću u 100 odsto pregledanih škola dojave bile lažne i da je to najvažnije sa aspekta bezbednosti djece. Ružić je ocenio da MUP radi posao odlično i dodao da ne zna čija je ideja o dojavi, ali da je tragedija da su na meti najmlađi.
Naveo je da je dojave juče primilo 97 osnovnih i nekoliko srednjih škola i naglasio da je želja da se izazove panika, da se vodi neka vrsta psihološkog rata. Prema oceni Ružića, ide se na iznurivanje resursa, jer nema toliko kontradiverzionih ekipa.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR