Glas Javnosti

PAKAO U BEOGRADSKIM AUTOBUSIMA: U nekim vozilima ne rade klime, ljudi se žale na strašnu vrućinu

Društvo
Autor: Glas javnosti

Usled visokih temperatura proteklog vikenda, koje su prelazile i 30 stepeni Celzijusa, određeni broj vozila javnog gradskog prevoza konačno je u rad pustio klime.

Ipak, preko potrebno rashlađenje nisu osetili svi građani prestonice, pošto 20 odsto vozila ne poseduje ove uređaje, a u nekim, klima nije radila usled kvarova.

Zbog neobično toplih majskih dana vozači GSP uključili su rashladne uređaje, što je građanima olakšalo vožnju. Ipak, bilo je i onih koji su se našem listu požalili da klima nije uopšte radila, pa deluje kao da je potrebno još nekoliko dana da se sve naštimuje.

 Vozila sam se autobusom na liniji 56 do Ade Ciganlije i rashlađenja uopšte nije bilo - ističe starija sugrađanka. - Kako sam saznala, klime u vozilu su bile pokvarene, pa je jedini spas bilo otvoriti prozor. Teško je izdržati bez hlađenja vozila, posebno ako su relacije duže, a autobusi puni putnika.

I putnici na nekoliko linija koje su saobraćale sa Novog Beograda i Zemuna prema gradu juče su morali da se rashlađuju po izlasku iz autobusa.
Kako su istakli iz GSP, kupovina 100 novih autobusa na gas potpuno će ukloniti stara i dotrajala vozila i trajno rešiti problem, prenose Novosti.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR