Glas Javnosti

TUGA ZA SVA VREMENA! DEVOJČICA KOJU SU ZAUVEK USPAVALE BOMBE: Na današnji dan stradala je Milica Rakić u zločinačkoj NATO agresiji

Društvo
Autor: Glas javnosti

Današnji datum ostao je duboko urezan u sećanju svih, kao jedan od najtužnijih u novijoj istoriji, kao dan kada je jedna nedužna devojčica tragično nastradala od strane NATO zločinaca. Milica Rakić bi danas imala 25 godina, da je pre 22 godine nije ubio geler eksplodiranog projektila nešto pre 10 sati uveče.

Na današnji dan za vreme NATO bombardovanja Srbije 1999. godine, trogodišnja Milica je u svom domu u Batajnici sedela na noši kada je pogodio geler.



Milica Rakić je rođena u zoru 9. januara 1996. godine. Ubijena je 17. aprila 1999, u svom kupatilu, u Ulici Dimitrija Lazareva Raše u Batajnici. Geleri zločinačkih NATO bombi rasparčali su prozor, pokidali zavesu. Milica je sedela na noši. Majka Dušica je, koji trenutak pre, krenula da joj spremi postelju.

- Kad je bombardovanje bilo nikad nije smela sama u kupatilo, uvek je tražila da neko stoji pored nje, a tog trenutka sam je pitala - da ide mama s tobom? A ona kaže - neka, sama ću, i samo što sam je stavila na nošu, izašla...samo se čula eksplozija... - rekla je pre dosta godina za RTS mama male Milice, Dušica Rakić.

Eksplozija je bila nagla i snažna. Nakon toga se ništa nije čulo, osim vriska njenog oca Žarka. Uzeo je Milicu u naručje. Trčao je niz stepenice, a dete mu je klonulo na rukama.

Eksplozija je bila nagla i snažna. Nakon toga se ništa nije čulo, osim vriska njenog oca Žarka. Uzeo je Milicu u naručje. Trčao je niz stepenice, a dete mu je klonulo na rukama.

- Ja sam je uzeo, podigao i prve reči su mi bile: "Izgubili smo je" - rekao je Žarko Rakić.



Milica je simbol za svu decu stradalu 1999. godine

Milica Rakić je najjači simbol stradanja nedužnih građana Srbije u NATO agresiji. Tokom besomučnog bombardovanja ubijeno je još 78 dece, piše Noizz.

Milica Rakić je rođena 9. januara 1996. godine u Beogradu. Roditelji Dušica (1959.) i Žarko Rakić (1956.) su dobili sina Aleksu šest godina pre Milice. Rakići su početkom 2000. godine dobili devojčicu Anđelu. Ona za sestru zna samo iz roditeljskih priča i sa fotografija. Miličino ime nosi jedna ulica u Batajnici, naselju Veternik u Novom Sadu, a u manastiru Tvrdoš kod Trebinja, napravljena je freska sa likom Milice Rakić.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR