Glas Javnosti

TRAŽE POOŠTRAVANJE MERA! Čeka se sednica Kriznog štaba

Društvo
Autor: Glas javnosti

Sednica Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa najavljena je za ovu nedelju, ali zasad nije precizirano kada će i biti održana.

Pored analize trenutne epidemiološke situacije, struka će razmatrati i o novim merama, a jedna od glavnih tema biće produženi jesenji raspust.

Iako nadležni u Ministarstvu prosvete tvrde da za sada nema zvaničnog predloga da jesenji raspust počne ranije, što je izjavio i epidemiolog Predrag Kon po završetku sednice Tima za škole, ministar zdravlja Zlatibor Lončar ipak najavljuje da će raspust u školama biti produžen. Time će se, kako je kazao, prekinuti lanac prenosa koronavirusa u tim obrazovnim ustanovama.


Lekari iz medicinskog dela Kriznog štaba na poslednje dve sednice insistirali su na pooštravanju mera, kako bi se zaustavilo širenje virusa. Tražili su uvođenju kovid propusnica, da se objektima uslužnih delatnosti, koji nisu od esencijalnog značaja, radno vreme skrati do 17 sati, da se smanji dozvoljen broj ljudi na jednom mestu sa 500 na pet.

Broj novozaraženih na dnevnom nivou u Srbiji već sedam nedelja ne pada ispod 6.000, pa medicinski deo Kriznog štaba najavljuje da će insistirati i dalje na pooštravanju mera, dok premijerka poručuje da "za sada treba u potpunosti implementiarati postojeće mere". Stoga će najverovatnije na ovoj sednici biti doneta samo odluka da se produži jesenji raspust za đake, te će učenici umesto četiri imati pauzu od devet dana, piše "Juronjuz".

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR