Glas Javnosti

TEŽI SE KVOTI OD 250.000 VAUČERA ZA ODMOR: U 2023. godini 100.000 vaučera za odmor

Društvo
Autor: Glas javnosti

U Predlogu budžeta za 2023. godinu, Vlada je opredelila sredstva za 100.000 vaučera za odmor u Srbiji, saopštilo je Udruženje Moja Srbija. To udruženje pozvalo je ugostitelje i hotelijere da se uključe u akciju i da svojim učešćem omoguće građanima što veći izbor objekata i destinacija za odmor tokom 2023. godine.

- Tokom poslednjih osam godina, subvencije u oblasti domaćeg turizma dale su izvanredne rezultate. Prihodi od turizma rastu iz godine u godinu, veliki broj naših građana odlučuje da svoj odmor ili jedan deo odmora provede u Srbiji, a ugostitelji u sve većoj meri ulažu sredstva u proširenje i uređenje smeštajnih kapaciteta - navelo je uduženje.
Prvobitno odobrena količina vaučera u ovoj godini potrošena je za manje od mesec dana, ali zahvaljujući dodatnoj količini, koja je odobrena u junu, smeštajni kapaciteti su u potpunosti popunjeni do kraja novembra, prenosi portal Ekapija.

U udruženju Moja Srbija veruju da će i tokom ove godine Vlada pronaći dodatna sredstva i dostići kvotu od 250.000 vaučera, što bi u značajnoj meri zadovoljilo potrebe građana.
Kao i u ranijem periodu, građani su i ove godine za svoj odmor najčešće birali Zlatibor, Sokobanju i Vrnjačku banju, ali je veliko interesovanje vladalo i za Prolom banju, Ribarsku banju, Taru, Divčibare, Kopaonik, kao i za mnoga druga mesta.
Građanima će za subvencionisani odmor tokom sledeće godine biti na raspolaganju više od 3.500 kategorisanih ugostiteljskih objekata.
- Nadamo se da će uz vaučere za odmor u našoj zemlji, Vlada pronaći sredstva za pokretanje akcije podele vaučera za kupovinu domaćih proizvoda malih proizvođača iz Srbije - rekao je Milan Ristić iz udruženja Moja Srbija i dodao da bi ove dve subvencije činile jedinstvenu celinu, kojom bi se dodatno podstakao razvoj unutrašnjosti zemlje.

Najveći broj poljoprivrednih gazdinstava nalazi se u ruralnim oblastima, pa bi, kako je navedeno, izdvajanjem sredstava iz budžeta za subvencionisanu kupovinu njihovih proizvoda, pokrenuo razvoj tih oblasti i veće interesovanje mladih za život i rad u tim krajevima.
- Na pragu smo nove ekonomske krize, za koju ne znamo niti kog će intenziteta biti, niti koliko će trajati. U takvim uslovima neophodno je da se okrenemo našim resursima, da podstaknemo porodičnu proizvodnju i da obezbedimo bolji standard i sigurniju budućnost našim građanima, pre svega u unutrašnjosti Srbije - ocenio je Ristić.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR