Glas Javnosti

Vaučeri za učenike i zaposlene u obrazovnim ustanovama stižu do Nove godine

Društvo
Autor: Glas javnosti

Sva deca u gradu, zaključno sa učenicima četvrtog razreda srednje škole, kao i zaposleni u obrazovnim i predškolskim ustanovama dobiće vaučere, najavio je Aleksandar Šapić, gradonačelnik

Gradonačelnik Aleksandar Šapić održao je juče sastanak sa direktorima predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola i informisao ih o proceduri podele vaučera u iznosu od 6.000 dinara. Ove vaučere će dobiti sva deca u gradu, zaključno sa učenicima četvrtog razreda srednje škole, kao i zaposleni u obrazovnim i predškolskim ustanovama.


Javna nabavka za vaučere je raspisana i očekujemo da krajem novembra ili početkom decembra budu spremni za podelu. Insistirao sam na tome da se ne uplaćuje novac na račune roditelja, već da to bude vaučer koji se može iskoristiti za široki spektar proizvoda, od školske preko sportske opreme do svega drugog što spada u potrebe najmlađih. Novac koji leže na račun može, ne greškom ili namerom roditelja, već zbog drugih stvari, poput raznih administrativnih zabrana ili dugova da završi na drugom mestu. Takođe, ukoliko bi novac bio uplaćivan na račune, imali bismo komplikacije poput razvedenih roditelja i donošenja odluka o tome kome će sredstva biti uplaćena – rekao je Šapić, a prenosi Beoinfo.

Sredstva mogu da budu potrošena odjednom, iz više puta, a može da se doplati i potreban iznos za nešto što košta više od vrednosti vaučera.

– Svaki direktor škole je dužan da ima spisak dece i da zaduži vaučere shodno broju dece i zaposlenih na spisku. Decembar i januar su najteža dva meseca za svaki kućni budžet u Srbiji i zbog toga želim da sve bude obavljeno na vreme, kako bismo roditeljima olakšali finansijsko funkcionisanje pred novogodišnje i božićne praznike – rekao je Šapić.

Ovom prilikom govorio je i o proširivanju kapaciteta za dnevne boravke jer, kako je rekao, sve više roditelja ima potrebu za dužim ostankom njihove dece u školi.

Postojeći kapaciteti nisu dovoljni i u nekim školama postoji ozbiljan problem. Kontaktiraćemo sa svim školama kako bismo napravili liste prioriteta. Moja ideja je da u svakoj školi bude povećan kapacitet dnevnog boravka. Želimo da vidimo gde su najhitnije potrebe za proširenjem kapaciteta, uz naravno uslov da sve i estetski bude urađeno kako treba, a ne da se naruži kompletna slika ustanove zarad proširenja kapaciteta. Trebalo bi da svaka škola odredi prostor gde bi mogao da se proširi kapacitet, a na nama je da u narednim odlukama o gradskim budžetima uvrstimo i ovu stavku.

Sastanku sa direktorima škola i predškolskih ustanova prisustvovala je zamenica gradonačelnika Vesna Vidović, kao i sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Nenad Radić.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR