Glas Javnosti

SVETINJE NA METI VARVARA: Od početka godine poharane tri crkve na Kosovu, pljačkaši nosili sve pred sobom

Društvo
Autor: Glas javnosti

Na Kosovu i Metohiji, u opštini Zubin Potok od početka godine su opljačkana tri pravoslavna hrama kada je ukraden novac i druge dragocenosti.

Proteklog vikenda obijena je i poharana Crkva Svetog Jovana u Donjim Varagama, a prethodnih dana na meti razbojnika našle su se i Crkva Svetih oca u selu Zupče i Crkva Vaznesenja Gospodnjeg u mestu Jagnjenica. Iz srpskih svetinja  nije samo odnet novac i druge dragocenosti, već su prilikom varvarskog čina razbacane i crkvene relikvije.

- Ovakav odnos pripadnika albanske zajednice prema verskim objektima Srpske pravoslavne crkve slika je političkih prilika i poruka koje svakodnevno šalju politički lideri iz Prištine, kao i nova potvrda ugroženosti pravoslavnih svetinja na Kosovu i Metohiji - naglašava se u saopštenju, a prenosi Sputnjik.

U Zubinom Potoku je uhapšen Albanac koji se sumnjiči za ovu seriju napada, a ovakvi incidenti su nažalost nastavljeni i sa početkom nove godine.

- Nažalost, od početka godine, nastavio se negativan trend porasta etnički motivisanih incidenata prema Srbima na prostoru Kosova i Metohije, njihovoj privatnoj imovini, a sada i hramovima SPC - navodi se u saopštenju.

BONUS VIDEO: Bogdan Obradović ekskluzivno za "Glas" zašto nije u kontaktu sa Novakom

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR