Glas Javnosti

STRANCI OBJAVILI LISTU 10 NAJBOLJIH I NAJGORIH JELA I PIĆA IZ SRBIJE!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Srbija važi za zemlju sa prelepom prirodom, velikodušnim i gostoprimljivim ljudima, dobrim noćnim životom, a jedna stavka koja se posebno ističe na mapi ljubitelja turizma su svakako i gurmanski specijaliteti.

Prosto je nemoguće posetiti Srbiju i ne oduševiti se nekim od najukusnijih jela koja su gotovo svakodnevnica na našoj trpezi. Portal "Tasteatlas" je objavio spisak od 10 najboljih srpskih jela i pića.

Evo kako on izgleda:

Komplet lepinja
Ajvar
Burek sa sirom
Moravska salata
Sarma
Pasulj
Viljamovka
Leskovački roštilj
Petrovački kulen
Krofne

Inače, portal Tasteatlas svojevremeno je objavio i listu najgorih srpskih jela, a na njoj su se našla i neka od omiljenih specijaliteta domaće kuhinje.



Stručnjaci su sastavili top 10 najgorih jela iz Srbije, a kao najgore ocenjeno jelo na njoj bile su pihtije, koje su ovako opisali:

Pihtije su srpsko jelo koje se pravi od svinjskih iznutrica in delova kao što su glava ili papci. Meso se kuva zajedno sa biberom, crnim lukom, šargarepom i lovorovim listom dok ne postane toliko mekano da se odvaja od kostiju. Zajedno sa masnom tečnošću u kojoj se kuvalo, meso se stavlja u činije ili plehove, pa se ostavi da se ohladi i stegne aspik.

Ovaj žele od mesa se služi narezan na kocke kao predjelo, uz hladno kiselo povrće i čašicu rakije.

Preostala najgore ocenjena srpska jela prema portalu Tasteatlas su:

Nasuvo ili rezanci sa makom
Slatko
Popara
Riblja čorba
Srpska salata
Svadbarski kupus
Proja ili projara
Čvarci
Podvarak

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR