Glas Javnosti

Srpski "Božić Bata" iz Kanade proslavio 99. rođendan: Milomir Glavčić Srbiji poklonio više od 10 miliona dolara

Društvo
Autor: Glas javnosti

Srpski “Božić Bata” iz Kanade, Milomir Glavčić, dugi niz godina pomaže rodni kraj za božićne i novogodišnje praznike i to ogromnim donacijama, do sada sigurno preko 10.miliona kanadskih dolara

Ovaj put, za svoj 99. rođendan odlučio je da pokloni i milion dolara za izgradnju bolnice u Nijagara Folsu.
Milomiru koji je napunio 99. godina, u Kanadi, odnosno, u okrugu u kojem živi odata je posebna počast, te je datum njegovog rođenja 6. decembar proglašen za “Dan Majka Glavčića”.

Odluka je saopštena na sednici gradskog veća, a vest o tome je na društvenim mrežama podelio Džim Diodati, gradonačelnik Nijagara Folsa.

“Srećan 99-ti rođendan poštovanom filantropu i biznismen koji živi sa nama u Nijagarinim vodopadima, Majk Glavčić. Milomir (Mike) je rođen u Srbiji i ostao siroče sa 6 godina, imao je težak život u rodnoj zemlji. Početkom 1950-ih, Majk se preselio u Kanadu i nastanio se u Nijagari, obećavši da će napraviti nešto od sebe i da će se jednog dana vratiti u rodni grad.

Postao je uspešan biznismen tokom godina, kupio je i sagradio mnoge nekretnine (Country Hotel/The Tropicana Hotel, Arkona Hotel, The Americana Hotel, Pyramid Place).

Kao što je davao svom rodnom Kraljevu u Srbiji, gospodin Glavčić je bio aktivan i velikodušan član “St. George Serbian Orthodox Church” u Niagari. Njegova velikodušnost proširila se širom regiona Nijagare kroz mnoge donacije lokalnim dobrotvornim organizacijama u proteklih više od 6 decenija. Milomir je vrlo skroman, često daje anonimne donacije.


Zahvalni smo za njegovu najnoviju donaciju od jednog milion dolara za “Niagara Health Foundation” za izgradnju naše nove bolnice Južna Nijagara.

Gradsko veće Nijagarinih vodopada je sa ponosom proglasilo, sredu, 6. decembar 2023, kao “Dan Majka Glavčića”, a vodopadi su bili osvetljeni plavo i crveni od 19-19:15 časova.

“Poklonio sam ovaj novac i srećan sam što ću bar malo pomoći ljudima u nevolji, bez obzira na to da li su Srbi ili druge nacije. Naravno, najviše pomažem ovde i ljude u Srbiji, jer Srbija je moja otadžbina a Kanada voljena zemlja u kojoj sam od siromaha postao bogat i ostvario svoj životni cilj. A to je da imam za sebe, za svoju porodicu ali i da druge pomognem. Ta pomoć drugima je hrana za moju dušu i uvek sam srećan pri pomisli da mogu pomoći."


Glas javnosti 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR