Glas Javnosti

Srpska lista: Napad na srpsku decu za Prištinu nije pokušaj ubistva, već izazivanje opasnosti

Društvo
Autor: Glas javnosti

Srpska lista saopštila je danas da je odluka albanskog tužioca iz Uroševca da kvalifikuje delo albanskog pripadnika KBS koji je pokušao da ubije srpsku decu na Badnji dan u Gotovuši i tom prilikom im naneo teške telesne povrede vatrenim oružjem, kao izazivanje opšte opasnosti primer sistematskog i planiranog institucionalnog nasilja antisrpskog režima Aljbina Kurtija sa ciljem zastrašivanja i prot

"I pored bezbroj materijalnih dokaza, izjava povređene dece i svedoka ovog gnusnog, ničim izazvanog napada na srpsku decu ovaj tužilac je umesto da ovaj zločin okvalifikuje kao  pokušaj teškog ubistva delo okvalifikovao kao izazivanje opšte opasnosti uz upotrebu oružja!? Bezobrazluk i nepostojanje imalo profesionalizma, ljudskosti i odgovornosti se ogleda u tome da je čak i unutar člana koji definiše ovo delo izabrao ono najlakšeg oblika za koje po sudskoj praksi na Kosovu i Metohiji sudovi izriču uslovne i novčane kazne", ukazuje ta stranka u saopštenju.

Oni ocenjuju i da tako u praksi izgleda pravda i pravo kada su žrtve Srbi i njihova deca i to neposredno pred očima svih međunarodnih organizacija i institucija čiji predstavnici, kako kažu,  sastavljaju ulepšane izveštaje o stanju ljudskih prava na Kosovu i Metohiji i "duvaju u jedra" režimu Aljbina Kurtija koji govori o svojoj Vladi kao najdemokratskijoj, i kao onoj koja poštuje vladavinu prava, prava svih zajednica i koja građane tretira jednako bez obzira na nacionalnost.


"Da ironija bude veća, isto to kosovsko pravosuđe godinama unazad proganja Srbe bez ijednog dokaza, stavlja na nekakve liste za hapšenje pa čak i osuđuje na dugogodišnje zatvorske kazne", ističe Srpska lista.

Prema njihovim rečima, ćutanje Evropske unije, kao i svih njenih članica, ambasada Kvinte, UNMIK, OEBS, Euleks i svih ostalih organizacija na Kosovu i Metohiji ali i u čitavoj Evropi koji se bave stanjem ljudskih prava na ovu nepravdu i bezakonje je mrlja na njihovim obrazima.


"Suza srpske dece je kap koja preliva čašu srpskog nezadovoljstva i preko koje nijedan od nas ne može ćutke da pređe. Ovakvim kvalifikacijama dela, postavlja se samo jedno pitanje, koje će sledeće srpsko dete biti žrtva esktremista i nasilnika koji će ovakvim ponašanjem tužilaštva biti ohrabreni", zaključila je Srpska lista.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR