Glas Javnosti

SRETENJE VEĆ OPUSTOŠILO BEOGRAD: Mnogi su uspeli da umesto dva zvanična slobodna dana spoje čak - OSAM!

Društvo
Autor: Glas javnosti/Kurir

Iako se tek u sredu i četvrtak zvanično obeležava državni praznik Sretenje, Beograd već deluje kao da je praznovanje počelo! Ulice su poluprazne, nema gužvi čak ni u vreme špica. Mnogi građani uspeli su da povežu čak osam dana za mini-odmor.

Sretenje se obeležava 15. i 16. februara i tada sleduju neradni dani. Ali to mnogima nije važno, već su na vreme izračunali kako da spoje od subote, 11. februara, pa do nedelje, 18. februara, i da na posao dođu tek u ponedeljak. Odmorni i sveži!

Sreda i četvrtak se zvanično ne rade, a nekako po difoltu u takvim situacijama i petak se "označava" kao slobodan dan, jer glupo je zbog njega prekidati vezu sa nadolazećim vikendom.

To je druga faza, a prva faza tog mini-odmora, počinje subotom, prvim danom prethodnog vikenda, a neki na putovanje kreću već i u petak uveče. Nedelja se ne radi pa ne radi, a onda se ponedeljak i utorak "podvedu pod free" tako što su oni promućurniji štekovali dva slobodna dana, recimo, iz januara i sada ih uklopili. Ili eventualno za ta dva dana pišu godišnji odmor.

Ko je dobar u proračunima taj odmara uveliko, a takvih je izgleda u Beogradu poprilično, a oni koji nisu unapred razmišljali imaće slobodne dane samo u sredu i četvrtak. Dok ima i onih koji neće imati ni toliko zbog specifičnosti svog posla.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR