Glas Javnosti

SRBIJA U KOLAPSU: Sneg poremetio sve, evo kada stižu struja i grejanje

Društvo
Autor: Glas javnosti

Snežne padavine širom Srbije su donele velike probleme u snabdevanju strujom i vodom, dok je Obrenovac od juče bez grejanja.

Kvarovi na distributivnoj mreži ostavili su veliki broj domaćinstava bez struje, a ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović očekuje da će svi kvarovi biti rešeni za dan ili dva. Mihajlović je sa v.d. direktorom EPS-a Miloradom Grčićem obišla Termoelektranu "Nikola Tesla" u Obrenovcu gde je došlo do zastoja u proizvodnji električne energije, te rekla da su najveći problemi i dalje u Loznici, Šapcu, Užicu, Kraljevu i čačku.

Grčić je objasnio da je do kvara na bloku A Tent-a došlo zbog lošeg kvaliteta uglja koji je dodatno natopljen snegom i da se radi na intenzivnom dopremanju novog uglja kako bi problem bio rešen. On očekuje da će Obrenovčani struju dobiti najkasnije posle podneva.  Ministarka Mihajlović je izjavila da su ekipe na terenu i da rešavaju probleme, te da je 2.200 trafo stanica na distributivnoj mreži van pogona. - Ekipe su na terenu sve vreme. Radi se u otežanim uslovima, ali očekujemo da će svi kvarovi biti rešeni u narednih dan ili dva - rekla je ona, a prenela "Politika".

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR