Glas Javnosti

SRBIJA PROTIV NASILJA : Suspendovana profesorka Zrenjaninske gimnazije govori na protestu u Beogradu

Društvo
Autor: Glas javnosti

Suspendovana profesorka Zrenjaninske gimnazije Senka Jankov govoriće večeras na građanskom protestu "Srbija protiv nasilja" u Beogradu.

Kako je najavio pokret Novi optimizam, Jankov će na skupu govoriti „kao majka, pedagoškinja i građanka“. Rukovodstvo Zrenjaninske gimnazije suspendovalo je profesorku i aktivistkinju Senku Jankov nakon što je održala govor na protestu „Srbija protiv nasilja“ u Zrenjaninu.

Kao razlog za suspenziju navedeno je da je ona u jednoj učionici okačila plakat sa pozivom na taj građanski skup.
Opozicione stranke i nevladine organizacije zatražile su od uprave Gimnazije da preinače odluku, uz ocenu da je „licemerno što suspenziju potpisuju oni koji organizovano idu na skupove po direktivi vlasti“.

Tim povodom Demokratska stranka (DS) zatražila je danas od nadležnih u Zrenjaninskoj gimnaziji da povuku odluku o suspenziji  zbog navodne zloupotrebe škole u političke svrhe.

„Svi znamo da ovde nije reč o sankcionisanju zaposlenog zbog ‘političke zloupotrebe škole’, jer se to nikada nije ni desilo. Suspenzija je direktan pritisak i pokušaj zastrašivanja i marginalizovanja Senke Jankov“, ocenila je DS.

Ta stranka dodala je da je odluka o suspenziji profesorkeje ujedno i slanje poruke svim drugim prosvetnim radnicima u Zrenjaninu da se slučajno ne pojavljuju na građanskim protestima protiv nasilja, da ne budu aktivni i kritički nastrojeni, i da će biti kažnjeni ako budu uradili bilo šta što se režimu na vlasti ne svidi.

Zatražili su od uprave Gimnazije da ne pokreće dalje postupke protiv profesorke Jankov i da joj uputi „javno izvinjenje zbog toga što ju je provukla kroz blato umesto da je nagradi za dodatni rad i trud koji ulaže u rad sa đacima“.

Glas javnosti/B04S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR