Glas Javnosti

SRAMNA KRAĐA U SELU ČUMIĆ KOD KRAGUJEVCA: Ukrali KRAVU, vlasnik tvrdi da se radi o ISKUSNIM LJUDIMA koji dobro poznaju STOKU!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Goranu Gačiću iz Čumića lopovi su u noći između petka i subote 28. i 29. maja iz štale izveli kravu. On ističe da je krađa uvek bilo, ali da ovakve krađe ne pamte.

- Komšija je sve video. Da nije, ukrali bi mi najbolju od deset krava koliko ih imam. Danima je nepoznato vozilo, "golf trojka", prolazilo okolo. Snimali su situaciju, razgledali… Verujemo da su ti iz Golfa ili lopovi ili da su povezani sa njima - kaže Gačić.

Tvrdi da se radi o iskusnim ljudima koji dobro poznaju stoku, a to mišljenje temelji na činjenici da "samo čovek koji poznaje krupnu stoku, ume da odabere najbolje grlo i da ga izvede iz štale bez mnogo buke i napora".

 

On dodaje da je sutradan u Kraljevu bila nadaleko poznata i velika stočna pijaca gde se takva grla najbrže prodaju.

- Steona krava, dobra, kvalitetna… Oko 1.500 evra bih štetio. Sve je sprečio komšija, oko 500 metara kuća do moje… Spremao se da spava kad je slučajno ponovo video da se neko kreće neuobičajenim putem u neuobičajeno vreme. Izašao je da proveri i na stotinak metara uočio dvojicu muškaraca kako izvode moju kravu iz štale. Digao je galamu i lopovi su pobegli - kaže Gačić u izjavi za Ucentar.rs i dodaje da se u selo uvukao nemir.

Seća se da se i ranije svašta dešavalo ali ovakvu drskost ne pamti. Gačić je sutradan otišao u policiju gde je dao izjavu kao i komšija koji je sprečio krađu.

 

Čumićanci sada očekuju da će nadležni da obrate pažnju na ovaj događaj i pojačaju kontrolu, patrole ili bilo koje mere za koje smatraju da su neophodne. U selu se priča i o organizovanju seoskih straža ali se nadaju da do toga neće doći.

- Sve je manje mladih ljudi. Sve je manje ljudi uopšte. Ipak, ako ne bude imao ko da nas zaštiti, preduzećemo mere kakve znamo i umemo - kaže jedan žitelj Čumića koji je želeo da ostane anoniman. Tvrdi i da su nepoznati lopovi pre nekoliko nedelja pokušali da ukradu ovce ženi koja u blizini živi sama.

(Glas javnosti) 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR