Glas Javnosti

PRVI PUT U ISTORIJI! Maraton za sve na OI u Parizu

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Prvi put u istoriji, ne-olimpijci moći će da trče istu stazu kao i olimpijci tokom olimpijskog maratona.

Masovni događaj omogućiće amaterskim trkačima jedinstveno iskustvo u skladu sa motom Pariza 2024. "Igre Širom Otvorene".

U sredu 31. januara, Organizacioni komitet Pariza 2024. objavio je dodatne informacije o Maratonu za sve - masovnom trkačkom događaju koji će se održati tokom predstojećih Olimpijskih igara.


Revolucionarni koncept - prvi put u istoriji Igara - omogućiće građanima da trče na jednoj od dve trke koje će se održati u subotu 10. avgusta na istoj stazi kao olimpijski maraton. Prva trka pokriva mitsku maratonsku udaljenost od 42,195 km, dok je druga trka dužine 10 km. Svaka će imati 20.024 učesnika i održaće se samo nekoliko sati posle muškog olimpijskog maratona. Ukupno je dodeljeno 35.000 startnih brojeva zainteresovanima koji sada imaju priliku da učestvuju u ovom istorijskom događaju.


Prvi događaj koji je omogućio trkačima da osvoje mesto na startnoj liniji održan je na Olimpijskom danu (23. juna) 2019. godine kada je Trg Konkord u Parizu pretvorena u festival sporta kako bi se javnost upoznala sa olimpijskim i paraolimpijskim disciplinama. Tim povodom održana je trka na 2.024 m s 24 startna broja (12 za muškarce i 12 za žene) za Maraton Za sve Pariz 2024. godine.

Od tada su organizovani dodatni događaji koji nude startne brojeve kao nagrade, dok su članovi Kluba Pariz 2024. mogli da osvoje poene ispunjavajući izazove koji su uključivali ostvarivanje ciljeva za svakodnevno fizičko vežbanje.


Glas javnosti/SŽ

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR